10 vuotta missioita Israelissa

IRR-TV on järjestänyt suurkaupunkimissioita Israelissa jo 10 vuoden ajan. Missioiden vaikutuksesta maahan on syntynyt uusia messiaanisia seurakuntia ja suhtautuminen messiaanisiin uskoviin on muuttunut positiivisemmaksi.

Ensimmäinen kaupunkimissio Israelissa käynnistyi vuonna 2008 kolmella kielellä: hepreaksi, venäjäksi ja arabiaksi. Mediakampanja oli täysin uusi evankelioimismuoto maassa, jossa Jeesukseen suhtauduttiin kielteisesti. Ennen kampanjaa tehdyt viralliset kyselyt osoittivat, että vain harva hepreankielinen juutalainen tunsi nimen Jeshua (Jeesus).

Missio näkyi suurina ulko- ja bussimainoksina Jerusalemissa, Tel Avivissa ja Haifassa sekä radio- ja lehtimainosten kautta koko maassa. Mukana oli useita seurakuntia ja järjestöjä. Palautevyöry oli hämmästyttävä: yli 15 000 juutalaista ja 5 000 arabia otti yhteyttä.

Sekulaarimedia kiinnostui uskovista

Israelissa on järjestetty useita mediamissioita neljällä kielellä: hepreaksi, venäjäksi, arabiaksi ja englanniksi.

Seuraavana vuonna järjestettiin uusi koko maan kattava suurmissio hepreaksi ja venäjäksi yhteistyössä Jews For Jesus -järjestön ja Jerusalemin seurakunnan kanssa. Yhteydenottoja tuli yhtä paljon kuin ensimmäisessä kampanjassa.

Myös maallinen media heräsi. TV-kanavat haastattelivat paikallisia kampanjajohtajia ja Jerusalem Post -lehti julkaisi näkyvän artikkelin messiaanista juutalaisista.

Missio juhlisti 70-vuotiasta Israelia

Vuosien aikana Israelissa on toteutettu useita paikallisia missioita, mm. Nasaretissa yhdessä arabien kanssa sekä Tel Avivin seudulla.

Viimeisin kaupunkimissio toteutui vuoden 2018 toukokuussa Jerusalemissa hepreaksi, englanniksi ja venäjäksi. Sen pääorganisoija oli Jews for Jesus -järjestö, ja IRR-TV vastasi pitkälle venäjänkielisestä osuudesta. Missio juhlisti samalla 70-vuotiasta Israelin valtiota.

Missioiden vaikutuksesta Israeliin on perustettu useita messiaanisia seurakuntia. Kuva kastetilaisuudesta.

Uusia seurakuntia ja asennemuutosta

Missioiden eteen tehty työ ei ole ollut turhaa. Monet juutalaiset ovat löytäneet uskon Jeesukseen, ja maahan on syntynyt toistakymmentä uutta seurakuntaa ja kotiryhmää. Missioiden ansiosta myös median suhtautuminen messiaanisiin uskoviin on muuttunut pysyvästi. Siitä huolimatta, että ääriuskonnolliset ryhmät suhtautuvat heihin edelleen aggressiivisesti, heistä on tullut osa Israelin monimuotoista yhteiskuntaa.

Mutta työtä on edelleen jäljellä. Suurin osa yli 7 miljoonasta juutalaista kulkee edelleen ilman ymmärrystä Jeesuksen sovitustyöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *