15 jännittävää vuotta kaupunkimissioita

IRR-TV on järjestänyt suurkaupunkimissioita jo 15 vuotta. Missiot ovat levinneet Venäjältä Aasiaan, Lähi-itään, Etelä-Amerikkaan, Suomeen ja tänä vuonna myös Afrikkaan. Evankelioivien mediamissioiden kautta on tavoitettu tähän mennessä jo 450 miljoonaa ihmistä.

Idea suurkaupunkimissioiden järjestämisestä syntyi, kun IRR-TV:llä pohdittiin ja rukoiltiin, miten Venäjällä voitaisiin jatkaa evankeliumin julistamista seurakuntien toimintaan kohdistuneista rajoituksista huolimatta.

Missioiden ytimessä oli valjastaa kaikki käytettävissä olevat kaupalliset mediat kuukauden ajaksi. Paikallisen television ja radion lisäksi käytettäisiin ulkomainontaa, yleisiin kulkuneuvoihin sijoitettuja mainoksia, päivälehtiä, internetiä ja muutostarinoita sisältävää missiokirjaa. Missiopuhelimet päivystäisivät vuorokauden ympäri vastaanottaen puhelinsoittoja ja missiokirjatilauksia.

Venäjällä syntyi uusia seurakuntia

Ensimmäinen suurkaupunkimissio järjestettiin Volgogradissa vuonna 2003. Tuhannet kaupunkilaiset ilmoittivat tehneensä uskonratkaisun mission aikana. Joidenkin evankelisten seurakuntien kävijämäärät kaksin- tai jopa kolminkertaistuivat.

Missioiden myötä miljoonat venäläiset tavoitettiin missiosanomalla. Mahdollisuus muutokseen kiinnosti ja tuhannet tekivät uskonratkaisun.

Suurkaupunkimissiot levisivät pian Venäjän ulkopuolelle, kuten islamilaiseen Kazakstaniin. Kampanjan nettisivut hakkeroitiin ja sivulla luki verenpunaisin kirjaimin ”JIHAD!” (pyhä sota) ennen kuin se saatiin puhdistettua.

Missioiden myötä miljoonat venäläiset tavoitettiin missiosanomalla.

Missio kiinnostaa Israelissa

Vuonna 2008 oli Israelin vuoro. Jotkut pastorit pitivät ajatusta mediamissiosta ajan ja rahan haaskauksena ja ettei kukaan tule soittamaan puhelimiin. Viranomaiset varoittivat ”käännyttämästä” missiokirjan avulla, koska se olisi lainvastaista.
Missio yllätti kaikki positiivisesti. Jerusalem Post -lehti kirjoitti kuusi aukeamaa käsittävän jutun messiaanisesta liikkeestä Israelissa. Ensimmäistä kertaa myös Israelin televisio kiinnostui messiaanisista juutalaisista. Missiosta vastaava Dan Sered sai kertoa maan katsotuimmalla kanavalla uskoontulostaan ja siitä, miten Vanhan testamentin profetiat Messiaasta täyttyivät Jeesuksessa.

Missioita on toteutettu Israelissa hepreaksi, arabiaksi ja venäjäksi. Maahan on perustettu uusia seurakuntia.

Israelissa on syntynyt useita seurakuntia missioiden seurauksena. Kuva Jordanjoella pidetystä kastetilaisuudesta.

Aasian elovainioille

Tieto mediamissioista levisi myös Aasian maihin. Vuonna 2011 maailman hindulaisimmassa maassa Nepalissa Katmandun keskustassa mission puhelimet soivat lakkaamatta. Kaukaisilta vuorten rinteiltä soitettiin kylän ainoasta puhelimesta ja tilattiin missiokirjoja. Soittoja tuli myös Pohjois-Intiasta. Arviolta 15 miljoonaa ihmistä seurasi mission televisiolähetyksiä. Yli 40 000 hinduperhettä otti vastaan missiosanoman kuukauden aikana.

Ensimmäinen Intian missio Suur-Chennaissa vuonna 2011 oli menestys. 45 000 soittajaa halusi keskustella asioistaan puhelimessa ja ottaa vastaan missiokirjan.

Seuraavaksi vuorossa olivat megakaupungit Hyderabad, Bangalore ja Mumbai. Mumbain mission TV-ohjelmat tavoittivat yli 100 miljoonaa asukasta. Mission aikana vastaanotettiin 357 000 soittoa.

Intian Mumbain mission puhelinkeskuksessa riitti säpinää, kun soittoja tuli missiokuukauden aikana yli 350 000.

Missiot rantautuivat Suomeen

Syksyllä 2011 järjestettiin ensimmäinen missio Suomessa. Pääkaupunkiseudulla pidetty kampanja huomioitiin mm. Helsingin Sanomissa (29.9.2011). MTV3 ja Nelonen lähettivät missiomainoksia ja LIV- ja JIM-kanavilla näkyi kampanjan lyhytohjelmia. Nelosen suosittu Maria-ohjelma kutsui IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukan suoraan lähetykseen vastaamaan kysymyksiin missiosta. Kanavat ilmoittivat yhteenlaskettujen kontaktimäärien ylittäneen noin kuusi miljoonaa katselukertaa. Missiokeskukseen otti yhteyttä yli 13 000 henkilöä.

Mahdollisuus Muutokseen -missioita on sittemmin toteutettu Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Pohjois-Karjalassa sekä Pohjanmaalla ja Keski- ja Etelä-Pohjanmaalla.

Ensimmäinen kotimaan missio järjestettiin pääkaupunkiseudulla vuonna 2011.

Irakin ja Libanonin ihmeet

Kuin ihmeen kautta Hizbollahin hallitsemassa Erbilissä järjestettiin missio vuonna 2013. Palaute oli ennenkokematonta. Pohjois-Irakin presidentin perheenjäsen soitti myöhemmin Suomeen ja kertoi, että hän oli lukenut missiokirjaa vuoden ajan ja oli ”rakastunut Jeesukseen”.

Libanonin pääkaupungissa Beirutissa vuonna 2015 pidetty suurkaupunkimissio jää IRR-TV:n lähetystyön historiaan kirkkaana tähtenä. Jumala järjesti todellisen suuryllätyksen, kun Libanonin valtion TV halusi televisioida kolmipäiväisen mission juhlatapahtumat suorina lähetyksinä. Tuhannet ihmiset vastasivat jo yksistään konserttisalissa missiosanomaan.

Libanonin valtion TV televisioi Beirutin suurkaupunkimission kolmipäiväisen päätösjuhlan suorana libanonilaisille.

Mukana Jumalan teoissa

Missioita on pidetty 104:ssä kaupungissa, parissakymmenessä maassa ja usealla eri mantereella. Missiokirjoja on painettu yli seitsemän miljoonaa kappaletta 31 eri kielellä. Missiokaupunkien mediatoimistojen tilastojen mukaan missioiden kautta on tavoitettu yli 450 miljoonaa ihmistä.

– On ihana armo, että olemme saaneet olla mukana näissä Jumalan teoissa, ja että olemme saaneet puhua Jumalan suuresta rakkaudesta maailman kansoille eri maissa ja kaupungeissa. Jumala on avannut ovia, joita ihminen ei pystyisi avaamaan koskaan, Hannu Haukka sanoo.

– IRR-TV:n medialähetystyön tärkein ajallinen resurssi on työntekijämme, työmme tukijat ja esirukoilijat. Kiitämme jokaista työmme ystävää suurenmoisesta tuesta vuosikymmenien aikana. Yhdessä olemme ahertaneet ja korjanneet satoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *