Suurkaupunkimediamissiot Etelä-Sudaniin ja Tansaniaan

IRR-TV:lle on tullut missiokutsuja kymmenestä eri maasta Afrikan mantereella. Missiot tullaan pitämään Tansanian Dar es Salaamissa ja Etelä-Sudanin Jubassa.

IRR-TV:llä on edessään mielenkiintoisia haasteita tulevana kesänä: ensimmäiset Afrikan missiot Tansaniassa ja Etelä-Sudanissa.

Tansanian missiosta tulee koskettamaan laajaa väkimäärää, sillä sen pääkieltä swahilia puhutaan Tansanian lisäksi mm. Keniassa, Ugandassa, Ruandassa, Burundissa ja Kongossa. Yksistään Dar es Salaamissa on noin 5 miljoonaa asukasta.

Vaikka Tansaniassa on tehty paljon lähetystyötä, sen väestöstä 40 % ja Tansanialle kuuluvan Sansibarin saaren asukkaista peräti 99 % on muslimeja. Muslimiyhteisöjä on erityisesti rannikkoseudulla ja suurissa kaupungeissa.

”Missio on meille suuri mahdollisuus”

Tansanian missiota varten on tarkoitus painattaa 100 000 missiokirjaa. Kirjaa mainostetaan laajalti näkyvän median kautta.

– Meillä on paljon eri medioita, 2–3 kristillistä tv:tä, muita valtakunnallisia tv-kanavia sekä lisäksi kristillisiä radioita. Myös sosiaalinen media on suosittu, kertoo Tansanian Vapaan Helluntaikirkon FPCT:n (The Free Pentecostal Church of Tanzania) arkkipiispa David Batenzi.

Batenzin johtama helluntailiike on suuri, siihen kuuluu kaikkiaan noin 450 000 ihmistä. Myös muut protestanttiset seurakunnat, kuten anglikaanit ja baptistit, sekä katoliset seurakunnat haluavat mukaan missioon.

– Tansanian missio on meille suuri mahdollisuus. Uskomme, että ihmiset tulevat kirkkoihin. Iloitsemme siitä. Pyydän, että suomalaiset rukoilisivat puolestamme, ja että ne, jotka kokevat, että haluavat seistä rinnallamme, tukevat meitä, Batenzi vetoaa.

Etelä-Sudanissa on kärsitty heimosodista ja nälänhädästä.

Etelä-Sudan on erityinen haaste

Samaan aikaan Tansanian kanssa järjestetään missio Etelä-Sudanin pääkaupungissa Jubassa.

– Etelä-Sudan on tällä hetkellä erityinen haaste, sillä siellä on menossa täydellinen sisällissota. Maassa on humanitäärinen kriisi, jota YK on hoitanut. Tarvitaan kuitenkin myös mediamissio, joka tavoittaa pääkaupungin ja ympäristön sovituksen sanomalla. Etelä-Sudanin Kirkkojen Neuvosto (SSCC) on pyytänyt IRR-TV:tä järjestämään mission pian, sanoo IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

– Evankeliumille on tilaus Etelä-Sudanissa. Tarvitsemme suurta Jumalan armoa ja läsnäoloa mission aikana.

Koska Etelä-Sudanissa on paljon lukutaidottomuutta, missiokirjoista ei ole siellä suurta iloa. Niiden sijaan ihmiset saavat kuunnella muutostarinoita ja raamatunkohtia miniradiota muistuttavan MegaVoice-laitteen avulla.

– Ei ole suurempaa tehtävää kuin viedä evankeliumia, mutta tarvitsemme rukouksia ja resursseja.

Voit tukea suurkaupunkimissioiden järjestämistä tästä.