AlfaTV:n kautta evankeliumia kaikkiin Suomen koteihin

AlfaTV televisioi IRR-TV:n tuotantona Kristuspäivän Turkuhallista.

IRR-TV tuottaa ja hankkii kristilliselle arvopohjalle perustuvia ohjelmia AlfaTV:lle. Ohjelmapäällikkö Laura Haukka kertoo, mikä IRR-TV:n missio on Suomessa ja mitä on luvassa tulevaisuudessa.

Mikä IRR-TV:n missio on Suomessa?

– IRR-TV on yleiskristillinen mediajärjestö. Sen missio Suomessa on aivan sama kuin muuallakin, eri maissa. IRR-TV:n tärkein tavoite on auttaa uskosta osattomia ihmisiä löytämään yhteys Luojaansa, miettimään elämän tärkeimpiä asioita: miksi olen syntynyt tähän maailmaan, mitä minulle tapahtuu elämäni päättyessä ja mikä on tärkein elämäntehtäväni siinä välissä.

Suomalainen messu Senaatintorilla elokuussa 2017.

Mikä merkitys AlfaTV:llä on mission kannalta?

– AlfaTV on väline, jonka avulla voimme toteuttaa missiotamme Suomessa. Sen kautta pääsemme kaikkiin suomalaisiin koteihin. Alfan kautta voimme myös kylvää ja tukea oikeita arvoja tänä päivänä, jolloin niitä puretaan voimalla.

Millaisia ohjelmia IRR-TV tuottaa ja hankkii AlfaTV:lle?

– Tuotantomme tärkeänä osana ovat missio-ohjelmat, joita esitetään runsaasti kaupunkimissioiden aikana. Ohjelmat sisältävät muutostarinoita ihmisiltä, jotka ovat saaneet avun ylhäältä. Ne ovat voimakkaita todistuksia Jumalan rakkaudesta ja armosta syntisiä kohtaan. Katsojien on helppo samaistua näihin todistuksiin.

Jeesus-marssi Helsingissä vappuna 2017.

– Tuotamme myös laatukonsertteja, keskusteluarvo-ohjelmia, hartausohjelmia, dokumentteja sekä suoria lähetyksiä suurtapahtumista, kuten viime vuoden elokuussa Senaatintorilla pidetty Suomen 100-vuotisjuhlamessu.

Onko kanavalle tulossa uutta ohjelmistoa?

– Olemme vankasti sitä mieltä, että tänä päivänä kristittyjen pitää yhä enemmän pitää yhtä, puhaltaa samaan hiileen. Mikään järjestö, seurakunta tai muu toimija ei pysty vastaamaan yksin niihin haasteisiin, jotka ovat tänä päivänä kristittyjen edessä. Mitä hajanaisempia olemme, sitä voimakkaampi on vastustajamme. Siksi pyrimme yhteistyöhön kaikkien seurakuntien ja kristillisten järjestöjen kanssa ja olemme tehneet monia yhteisiä ohjelmia ja projekteja eri järjestöjen ja uskovien kanssa.

– Olemme juuri hiljattain sopineet Lasse Heikkilän kanssa Sovinto-musikaalin taltioinnista. Musikaalin ensiesitys on 27.10. klo 20.30 ja se uusitaan itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 21 ja 1.1.2019 klo 18. Uskomme, että musikaali tulee koskettamaan ja puhuttelemaan kaikkia katsojia.

– Haluan vielä sanoa, että Jumala on antanut meille mahdollisuuden lähettää Hänen sanomansa jokaiseen kotiin Suomessa. Siksi toivon, että voisimme kaikki yhdessä käyttää täysipainoisesti tätä mahdollisuutta.

 

Pääsiäisenä esitetty Johanneksen evankeliumi -elokuva sai paljon katsojia.

Arvo-ohjelmia ja evankeliumia suomalaisille

IRR-TV on tehnyt jo vuosia lähetystyötä myös kotimaassa. Suomalaisille on välitetty evankeliumia ja raamatullisia arvoja suurkaupunkimissioiden ja hengellisten TV-ohjelmien välityksellä.

IRR-TV on järjestänyt suurkaupunkimissioita jo 15 vuoden ajan eri puolilla maailmaa. Ensimmäinen kotimaan missio oli pääkaupunkiseudulla vuonna 2012. Sen jälkeen missioita on pidetty Varsinais-Suomessa, Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Satakunnassa, Kymenlaaksossa, Pohjois-Karjalassa ja viimeiseksi Pohjanmaalla sekä Keski- ja Etelä-Pohjanmaalla. Nyt pohdinnassa on ollut koko Suomen kattava valtakunnallinen missio.

Mission ytimessä ovat muutostarinat, joita on koottu missiokirjaan. Tarinoita esitetään myös televisiossa. AlfaTV:llä on merkittävä rooli mediakampanjoissa. Kanavalla on näytetty vuosien aikana yli 200 muutostarinaa.

Ohjelmatuotanto pyörii lahjoituksilla

Muutostarinoiden lisäksi IRR-TV on tuottanut ja hankkinut kristillisiä ohjelmia AlfaTV:lle. Esimerkiksi pääsiäisenä esitettävä Johanneksen evankeliumi -elokuva on kerännyt huikeita katsojalukuja.

IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

IRR-TV on tuottanut Alfalle mm. Markku Tuppuraisen juontamaa Astu tarinaan -sarjaa. IRR-TV:n työstä kertova Lähetysraportti ja pastori Charles Stanleyn opetuksia sisältävä Kosketuskohta-sarja näkyvät kanavalla sunnuntaisin.

– Voisimme tehdä ja hankkia vielä enemmän ohjelmia, mutta olemme riippuvaisia taloudellisesta tuesta. Jos Suomesta löytyisi enemmän taloudellista tukea, niin me voisimme ostaa enemmän kanava-aikaa AlfaTV:ltä, joka näkyy jokaiseen kotiin Suomessa. Emme saa ulkomailta yhtään euroa Suomen lähetystyötä tai hengellisiä TV-lähetyksiä varten, sanoo IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Jumalan ääni kuuluviin mediassa

IRR-TV:n missio on tavoittaa erityisesti sellaisia ihmisiä, jotka eivät normaalisti katso hengellisiä ohjelmia. Haukka ottaa esimerkiksi vuosi sitten elokuussa Senaatintorilla järjestetyn Suomi 100-vuotisjuhlamessun, joka esitettiin AlfaTV:llä. Tapahtuma ei ollut herätyskokous eikä messu, mutta siinä pidettiin esillä raamatullisia arvoja.

– Jeesus opetti Vuorisaarnassaan yhteiskunnallisia arvoja. Siksi sillä on oma paikkansa myös IRR-TV:n kotimaan TV-työssä.

– Tässä maassa käydään kovaa taistelua jokaisesta ihmissielusta ja hyökätään ihmisen arvomaailmaa, maailmankatsomusta ja uskonnollista näkemystä vastaan. Jos mediakentässä ei ole Raamatun ääntä, me häviämme taistelun. Meidän tehtävämme on pitää Raamatun Sanaa ja Jumalan ääntä kuuluvilla tässä kansakunnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *