Anteeksianto luo rauhaa Etelä-Sudanissa

Tappaminen ja monenlainen raakuus ovat värittäneet eteläsudanilaisten elämää jo vuosikausia, eikä koston kierteelle näy loppua. Siksi Etelä-Sudanin missiossa on keskitytty anteeksiantoon ja sovintoon. Muutostarinansa kertoneet osoittavat esimerkeillään, miten anteeksianto luo anteeksiantoa. Ilman anteeksiantoa Etelä-Sudaniin ei saada rauhaa.

Pastorina nykyisin toimiva Joseph Zebdayo Bilal kertoo missiokirjassa, miten hän joutui lukioikäisenä kasvokkain kuoleman kanssa, kun eri heimoa edustavat lukiokaverit, joita hän oli pitänyt ystävinään, päättivät tappaa hänet keskellä tietä kostona tämän heimon ja suvun tekemistä vääryyksistä.

Jumala säästi ihmeellisellä tavalla nuoren miehen hengen lähettämällä paikan päälle keihäällä ja jousipyssyllä aseistautuneen vanhan miehen, joka sai peloteltua lukiokaverit lähtemään lipettiin. Mies sanoi Josephille, että Jumala säästi tämän hengen.

Kokemuksestaan järkyttynyt Joseph mietti aluksi kostoa, mutta luopui lopulta aikeista. Hän kantoi silti syvää katkeruutta ja vihaa sydämessään.

Päivä, joka muutti kaiken

Pastorina nykyisin toimivan Joseph Zebdayo Bilalin koskettava muutostarina anteeksiannosta on mukana missiokirjassa.

Keskustelut pastorina toimineen sedän kanssa johdattivat Josephin uudelle tielle: hän antoi elämänsä Jeesukselle ja päätti antaa anteeksi luokkakavereilleen. Hän tunsi, miten viha haihtui pois.

Joseph päätti osoittaa hänet pettäneille luokkakavereilleen rakkautta ja tervehti näitä ystävällisesti seuraavana päivänä koulussa. Luokkakaverit olivat täysin tyrmistyneitä ja ihmettelivät, miten tämä poika, jonka he halusivat tappaa edellisenä päivänä, tervehti heitä tänään. He olivat odottaneet kostoa.

Anteeksiantamuksen voima

15 vuotta myöhemmin Joseph törmäsi yllätyksekseen vanhoihin luokkakavereihinsa Khartumissa, johon hän oli muuttanut Jubasta. He kertoivat Josephille, miten tämä oli tehnyt heihin lukiossa vaikutuksen, kun hän ei maksanutkaan pahaa pahalla, ja pyysivät anteeksi tappoaikeitaan. Joseph kertoi antaneensa heille anteeksi jo 15 vuotta sitten.

Näin anteeksianto luo anteeksiantoa Etelä-Sudanissa. Ilman anteeksiantoa koston kierrettä ei saada katkaistua eikä maahan saada rauhaa.

 

IRR-TV painattaa koskettavia muutostarinoita sisältäviä missiokirjoja 20 000 kpl lisää jaettavaksi eteläsudanilaisille. Jos haluat auttaa meitä levittämään anteeksiannon sanomaa kirjojen kautta, voit tukea missiota lahjoitussivullamme. Kiitos lahjastasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *