Etelä-Sudanin presidentti osallistuu Juban missioon

Etelä-Sudanin pääkaupungin Juban suurkaupunkimission järjestävät tahot kokivat mieluisan yllätyksen, kun heimosotien riivaaman maan presidentti ja varapresidentti lupautuivat mukaan missioon puhumaan sovinnosta ja anteeksiannosta.

Etelä-Sudanin presidentti Salva Kiir Mayardit ja varapresidentti James Wani Igga nähdään yhdessä mm. mission ulkomainoksissa ja TV-ohjelmissa. Asetelma on ainutlaatuinen, sillä presidentti edustaa dinka-heimoa ja varapresidentti nuer-heimoa.

– Nämä heimot ovat ottaneet verisesti yhteen ja surmanneet toisiaan tuhansittain, ja nyt nämä kaksi miestä tulevat samaan ulkomainokseen, jossa lukee ”on tullut anteeksiannon aika”. He puhuvat siitä, miksi on tullut anteeksiannon aika, miksi heidän tulee sovittaa välinsä ja miksi sovitus on ainut lääke, joka pysäyttää maata vuosia raadelleen ja runnelleen väkivallan, kertoo IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Järjestäjillä on yhteys myös Etelä-Sudanin parlamentin puhemieheen, jonka puoleen voidaan kääntyä tarvittaessa.

MegaVoice-kuuntelulaite

Evankeliumia syrjäisiin kyliin

Marraskuun alussa käynnistyvää missiota valmistellaan kovalla vauhdilla. Arabiankielinen missiokirja on kirjapainossa, lähes kaikki muutostarinat on kuvattu TV:tä varten ja 20 000 MegaVoice-kuuntelulaitetta pitäisi saapua Kiinasta Etelä-Sudaniin lokakuun puolivälin tienoilla.

– Nämä digitaaliset audiotoistolaitteet ovat erittäin tärkeitä Etelä-Sudanin missiossa, koska Unescon mukaan 70 % kansasta ei osaa lukea eikä kirjoittaa eli he ovat lukutaidottomia, Hannu Haukka sanoo ja iloitsee työn ystävien aktiivisesta osallistumisesta kuuntelulaitekeräykseen.

Aurinkokennolla toimivaan laitteeseen tulee mm. evankeliumi, muutostarinoita ja raamatunkertomuksia lapsille. ACROSS-järjestö hoitaa laitteen jakelun noin 3 000 kylään vuoden aikana. Siihen liittyy oma riskinsä, sillä järjestön työntekijöitä on jopa tapettu.

Karjan ryöstely on arkea Etelä-Sudanissa. Kuvassa karjapaimenia.

Kostonkierre poikki

IRR-TV:tä pyydettiin toteuttamaan suurkaupunkimissio Jubassa, koska Etelä-Sudanissa tarvitaan kipeästi sovitusta ja anteeksiantamusta. Hannu Haukka painottaa, että mission päämäärä on ennen kaikkea johdattaa mahdollisimman moni Jeesuksen Kristuksen tuntemiseen. Silloin sovinto ja anteeksiantamus on mahdollinen.

– Jos jonkun perheen jäsen tai koko perhe on surmattu, karjalauma on ryöstetty tai kyliä on poltettu, niin mielessä on vain kosto. Missio tulee tähän tilanteeseen. Jos Jumala ei ilmesty näiden ihmisten elämässä, kostonkierre jatkuu, ja se vie koko kansakunnan lopulta täydelliseen tuhoon.

– Pyydämme, että uskovat ystävät muistaisivat rukouksin mission valmisteluvaihetta ja itse missiota. Ei ole itsestään selvää, että mediamissio toteutetaan heimosotien runtelemassa Etelä-Sudanissa, jossa on monenlaisia vaaroja.

Apua lapsille ja naisille

Jubassa ei jaeta tulevina viikkoina ainoastaan evankeliumia, vaan myös ruokaa ja muuta apua erityisesti lapsille ja naisille. IRR-TV on toimittanut jo useita tonneja maissia tarvitseville Etelä-Sudanin Kirkkojen Neuvoston kautta.

Etelä-Sudanin hädänalaiset ovat tämänvuotisen IRR-TV:n joulukeräyksen pääkohde.

 

Voit tukea Etelä-Sudanin missiota lahjoitussivumme kautta. Kiitos lahjastasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *