Evankeliumia yhdellä laitteella kokonaiselle Etelä-Sudanin kylälle

Etelä-Sudanin Kirkkojen Neuvoston pyynnöstä IRR-TV valmistelee kattavaa kaupunkimissiota Etelä-Sudanin pääkaupunkiin Jubaan syksyllä. Radio- ja televisiomedia tavoittavat lähinnä pääkaupungin asukkaat, mutta vain osin. Mahdollisuus Muutokseen -mission vakiotyökalu, itse missiokirja, toimii ainoastaan lukutaitoisen väestön kohdalla.

UNESCOn mukaan Etelä-Sudanissa yli 60% väestöstä on lukutaidotonta.

TAVOITA KOKONAISEN KYLÄN ASUKKAAT EVANKELIUMILLA 20€ SUMMALLA

Heidät voidaan tavoittaa kämmenen kokoisella audiolaitteella. Laite ohjelmoidaan sudanilaisilla muutostarinoilla, parhailla sudanilaisilla hengellisillä lauluilla ja lapsille tarkoitetuilla raamatunkertomuksilla. Kaikki toimii napin painalluksella. Tärkenä osana on myös äänitetty Johanneksen evankeliumi ja ohjeet uuteen elämään Jeesuksessa.

Laite toimii aurinkokennoilla ilman paristoja ja sen sisältöä ei voida poistaa ja uudelleen äänittää. Yksi laite maksaa 20 euroa ja se tavoittaa kokonaisen kylän asukkaat. Tule mukaan! Lahjoita yhdelle tai useammalle kylälle evankeliumin sanoma! Tee tästä lahjoitus

Olemme laskeneet, että mission aikana tarvitaan 20 000 laitettaa tavoittamaan sekä pääkaupungin lukutaidottoman väestön että myös satojen pienien kylien asukkaat.

Yksi MegaVoice-laite tavoittaa kokonaisen kylän evankeliumilla. Laite kytketään megafoniin, joka ripustetaan puunoksaan. Jopa sata kyläläistä kokoontuu kuulemaan evankeliumin sanomaa.

Missio väkivaltaiseen Jubaan

MegaVoice-laitteita tullaan käyttämään Etelä-Sudanin Jubassa syksyllä pidettävässä mediamissiossa. Evankelioivan kampanjan järjestäminen levottomassa pääkaupungissa on suuri ja vaarallinenkin haaste. Väkivaltaisuuksien vuoksi Jubassa on jo seitsemältä illalla ulkonaliikkumiskielto. Kukaan ei ole turvassa.

IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka kertoo piispasta, jonka aseistautuneet miehet olivat pysäyttäneet ja käskeneet ulos autosta. Kun hän ei ollut tarpeeksi nopea, häntä lyötiin ja vedettiin sitten autosta ulos. Sen jälkeen miehet jatkoivat matkaansa maasturillaan.

– Etelä-Sudan on perikadon partaalla. Tämän vuoksi piispat tulivat Suomeen asti pyytämään, että IRR-TV järjestäisi maassa mission.

Evankeliumia muslimeille

Pastori Nasser iloitsee Juban missiosta.

Pastori Nasserilla on suuret odotukset mission suhteen.

– Media on paras tapa tavoittaa ihmisiä. Sen kautta voi tavoittaa lyhyessä ajassa suuren määrän ihmisiä, oli kyse radiosta tai TV:stä. Mediakampanja on paras tapa tavoittaa ihmisiä, ei vain Jubassa, vaan koko maailmassa. Joitakin ihmisiä on hyvin vaikea tavoittaa henkilökohtaisesti, mutta median kautta he voivat kuunnella meitä kodeissaan. Yritämme tavoittaa erityisesti muslimitaustaisia ihmisiä. Heitä on hyvin vaikea tavoittaa, mutta median kautta heidät saadaan kuuntelemaan. Jubassa on yli 6 000 muslimitaustaista kristittyä. Sadat tuhannet ihmiset odottavat edelleen kuulevansa sanoman.

– Juban mediakampanja tulee olemaan hyvin suuri juttu niin Juban seurakunnille kuin koko kärsineelle Etelä-Sudanille. Se tuo suuren ilon sydämeemme, että saamme olla mukana jossain suuremmassa kuin mitä voisimme tehdä itseksemme.

Media tavoittaa tehokkaasti

Jubassa muslimeja on yli 100 000 ja he tulevat eri heimoista. Suurin osa heistä tulee Darfurista ja Nubavuorilta. Myös Somaliasta tulleita on paljon. Ihmisiä tulee naapurimaista. He tarvitsevat jonkun tavoittamaan heidät. Mediakampanja on tähän tarkoitukseen paras keino.

– Islam on muslimeille elämäntapa. Se liittyy kaikkeen: tulevaisuuteen, työhön, ystävyyssuhteisiin ja perheisiin. Vapaa tahto on muslimeille outo käsite, eikä Koraania voi lainkaan kyseenalaistaa, kertoo IRR-TV:n arabiosaston johtaja Hani, joka on itse kotoisin Egyptistä.

Muslimit eivät ole kuitenkaan täysin tietämättömiä kristinuskosta. Raamattu, ja erityisesti Vanha testamentti, on monin tavoin tuttu kirja muslimeille.

Satelliitin kautta tv-ohjelmia Jeesuksen ihmeistä

Sudanin muslimeja on pyritty tavoittamaan myös hengellisten TV-ohjelmien kautta. Huhtikuun alussa Keravalla kuvattiin ”Kahleet katkeavat” -TV-ohjelmasarjaa, jossa käydään läpi Jeesuksen tekemiä ihmeitä. Ohjelmissa vieraana ollut pastori Filemon kertoo, että ihmeet ovat tärkeä osa heidän kulttuuriaan.

– Mutta kun puhumme Jeesuksen tekemistä ihmeistä, se antaa aivan eri viestin. Jeesuksen ihmeissä on erityinen voima ihmiselle. Ihminen ei voi antaa mitään, että saisi kokea ihmeen. Jeesus antaa parantumisen ilman, että saa mitään takaisin. Tärkein ihme on kuitenkin se, että Jumala muuttaa elämän.

 

 

Voit tukea IRR-TV:n Etelä Sudanin missiota lahjoitussivun kautta.