Evankeliumia 100 miljoonalle arabille joka päivä

IRR-TV:n arabiosasto tuottaa vuosittain noin tuhat TV-ohjelmaa arabiaksi, farsiksi, Sudanin arabiaksi, somaliksi, tadzikiksi ja urduksi. 16 satelliittikanavan kautta lähetettävät ohjelmat näkyvät noin sadalle miljoonalle ihmiselle Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa, Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa. IRR-TV on halunnut satsata TV-ohjelmien tuotantoon, koska televisiolla on merkittävä rooli arabi- ja muslimiperheissä.

IRR-TV:llä on tehty arabi- ja muslimityötä vuodesta 2002. Ohjelmatuotanto on kasvanut seitsemästä ohjelmasta viikossa tuhanteen ohjelmaan vuodessa. Arabian-, Sudanin arabian-, farsin-, amharan-, somalin- ja tadzikinkielisiä ohjelmia lähetetään 16 satelliittikanavan kautta ympäri maailmaa, ja ne näkyvät noin 100 miljoonalle ihmiselle.

Ohjelmia katsotaan paljon. Arabiosasto saa joka päivä noin 200 000 palautetta. Monet tulevat uskoon TV-ohjelmien kautta. Paikalliset seurakunnat pitävät yhteyttä uskoontulleiden kanssa ja auttavat kasvuun uskontiellä.

Syyrian pakolaisia Bekaan laaksossa.

Koulutusta ja humanitaarista apua

Arabiosaston tiimi tekee TV-työn lisäksi paljon muutakin kuten ylläpitää erikielisiä nettisivustoja ja kouluttaa hengelliseen mediatyöhön. Tärkeä osa työtä ovat olleet myös humanitaarinen työ sekä suurkaupunkimissioiden järjestäminen. IRR-TV on avustanut jo vuosia köyhiä kristittyjä Egyptissä sekä pakolaisia Libanonin Bekaan laaksossa. Tänä vuonna apua ovat saaneet myös Etelä-Sudanin lapset ja naiset.

Suurkaupunkimissioita on pidetty mm. Irakin Erbilissä ja Beirutissa Libanonissa. Tällä hetkellä valmistellaan missioita Etelä-Sudanin Jubaan ja Tansanian Dar es Salaamiin. Myös Pohjois-Irakissa pidettävästä missiosta on käyty neuvotteluja.

Työtä vaaroista välittämättä

Beirutin missiossa koettiin ihmeitä, kun Libanonin valtion televisio halusi lähettää suorana mission päätösjuhlat.

Vaikka arabiosastolla saadaan nauttia suurista voitoista, ovat myös vaarat läsnä. Hani kertoo, miten hän oli vuonna 2015 Beirutissa mission puhelinkeskuksessa, kun lähistöllä tapahtui räjähdys. Kampanjan järjestäjät saivat myös tappouhkauksia. Jubassa marraskuussa pidettävään missioon liittyy myös omat vaaransa. Väkivalta on kaupungissa joka päivä läsnä.

– Sydämessäni on Jumalan rauha, vaikka ympärillä olisi levotonta. Kaikenlaista voi tapahtua, mutta olen valmis maksamaan hinnan. Jos kuolen, niin tehtäväni on päättynyt. Henkeni on Jumalan kädessä, Hani sanoo.

80 % muslimeista tavoittamatta

Arabiosaston johtaja Hani.

Arabiosaston johtaja iloitsee siitä, että levottomuuksista huolimatta muslimimaailmassa on herätystä. Vielä on kuitenkin paljon tehtävää.

– Lähetystehtävämme on haasteellinen, sillä maailman 1,5 miljardista muslimista yli 80 % ei ole koskaan kuullut evankeliumia. Islam leviää vahvasti myös Euroopassa, jossa asuu tällä hetkellä yli 50 miljoonaa muslimia. Haluamme saavuttaa mahdollisimman monta muslimia evankeliumilla, ja että he oppivat tuntemaan Jeesuksen Kristuksen henkilökohtaisena Vapahtajanaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *