Evankeliumin voittokulkua ei voi pysäyttää

Vaikka Eurooppa elää jälkikristillisyyden aikaa, ei kristinuskolla mene maailmanlaajuisesti niin huonosti kuin skeptisimmät pelkäävät. Kristittyjen määrä on kolminkertaistunut sadassa vuodessa. Vastustuksesta ja tuhoyrityksistä huolimatta evankeliumi jatkaa voittokulkuaan.

Kun katsoo Euroopan hengellistä tilannetta, voi saada helposti sen käsityksen, että kristinuskolla menee huonosti nykypäivänä. IRR-TV:n varatoiminnanjohtaja Andreas Wirth sanoo, että omassa kuplassa voi tulla vaikutelma, että kristillinen arvomaailma kuihtuu ja murenee.

– Kun katsomme kaikkia muita maanosia, niin niissä tilanne näyttää ihan erilaiselta.

Kristillinen usko on kasvanut räjähdysmäisesti maailmassa. Samaan aikaan, kun Eurooppa on maallistunut, kristittyjen määrä on kasvanut voimakkaasti Saharan eteläpuolisella alueella Afrikassa ja Kaukoidässä.

– Kristittyjen määrä on kolminkertaistunut sadassa vuodessa. Kristittyjä on tänä päivänä 2,5 miljardia, mikä on noin kolmannes maapallon väestöstä. Seuraavaksi eniten on muslimeja, vähän yli 20 prosenttia, kertoo IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Evankeliumia suurkaupunkeihin

IRR-TV on välittänyt evankeliumia median kautta jo yli 40 vuoden ajan eri kansoille. Venäjä, useat entisen Neuvostoliiton maat, Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka ovat saaneet kuulla ilosanomaa mm. TV-ohjelmien kautta. Viimeisten 15 vuoden aikana on haluttu evankelioida erityisesti suurkaupunkeja kuukauden kestävien mediamissioiden välityksellä. Kampanjoiden hedelmänä lukemattomien ihmisten elämä on muuttunut.

– Sadoille miljoonille ihmisille on julistettu, että Jumala antaa ihmiselle voiman muuttua. Masentuneelle, elämänhalunsa menettäneelle ihmiselle evankeliumi on kuin valokeila, joka valaisee sydämen ja sanoo, että on olemassa Jumala, joka voi muuttaa kohtalon, joka on ihmisen puolella ja haluaa auttaa, Haukka sanoo.

Missioiden voima on seurakuntien yhteistyössä ja median hyödyntämisessä. IRR-TV kouluttaa vapaaehtoisia eri tehtäviin, mutta yhteydenpito yhteyttä ottaneisiin ja uusien uskovien opetuslapseuttaminen jää paikallisten seurakuntien vastuulle.

Joissakin kaupungeissa missio on aloittanut hedelmällisen yhteistyön seurakuntien välillä. Esimerkiksi Helsingissä seurakuntien rukousyhteys on jatkunut tähän päivään saakka.

Kuva Dharavin slummikokouksesta, joka pidettiin osana Mumbain missiota. Lukuisat ihmiset halusivat antaa elämänsä Jeesukselle.

Raamatun auktoriteetti pysyy

Vaikka monissa maissa ja kulttuureissa kristinusko on yritetty kitkeä pois, Raamattu on ylivoimaisesti eniten painettu ja luettu teos. Vuoteen 2010 mennessä Raamattuja oli painettu viisi miljardia kappaletta. Koko Raamattu on käännetty 532 kielelle ja osia Raamatusta 2 883 kielelle.

– Jumalan sanan voima ja auktoriteetti on pysynyt muuttumattomana kaikki vuodet ja toimii edelleen. Jumalan sana on elävä ja voimallinen. Jumala seisoo omien sanojensa takana ja hän varmistaa sanansa toteutumisen. Se on täynnä toivoa, koska se näyttää, miten Jumala on jo ennen aikojen alkua valinnut sinut olemaan hänen lapsensa. Se on ihana pelastussuunnitelma. Raamatussa on myös paljon sellaista, mitä me emme halua kuulla länsimaissa. Mutta sana on silti meille terveydeksi ja meidän hyväksemme, Wirth toteaa.

– Jos ihminen lukee Jumalan sanaa ammentaen omaan elämäänsä ohjeita, innoitusta ja virvoitusta, niin kyllä elämä pysyy paljon paremmin kasassa kuin silloin, jos ei ole mitään tekemistä hengellisten asioiden kanssa, Hannu Haukka lisää.

Jumalan missio päättyy voittoon

Vastustuksesta ja tuhoyrityksistä huolimatta evankeliumi jatkaa voittokulkuaan.

– Matteuksen evankeliumissa 16:18 sanotaan, että ”tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita”. Tuonelan portit eivät tule koskaan voittamaan seurakuntaa. Kyse ei ole ihmisistä, vaan siitä, mitä Jumala on laittanut liikkeelle. Evankeliumin voittokulkua ei tule pysäyttämään mikään. Myös numerot ja faktat maailmanlaajuisesti todistavat sen. Kyse on Jumalan missiosta, ja siksi lopputulos on voitto, Andreas Wirth sanoo.

Jumala tarvitsee työhönsä tekijöitä. Mutta ihmisen ei tarvitse tehdä työtä omassa voimassaan. Jeesus on luvannut olla omiensa kanssa maailman loppuun saakka, Hannu Haukka muistuttaa.

– Mihin tahansa maahan Jeesuksen opetuslapset menevät viemään evankeliumia, hän on siellä mukana. Kun on kyseessä lähetystyö ja taivasten valtakunta, opetuslasten ei tarvitse tehdä sitä yksin. Tämä antaa rohkeutta niille, jotka lähtevät.

 

Messiaaniset seurakunnat lisääntyvät

”1950-luvulla Israelissa ei ollut juuri yhtään messiaanista seurakuntaa, mutta tänä päivänä niitä on esimerkiksi Venäjällä niin paljon, ettei niiden määrää edes tiedetä. Maailmanlaajuisesti messiaaninen liike on kristillisistä seurakunnista kaikkein nopeimmin kasvava liike.”

IRR-TV:n juutalaistyön osaston päällikkö Pirjo Karttunen

 

Muslimimaailmassa on herätystä

”Arabimaissa tapahtuu paljon tällä hetkellä. Monissa maissa on sota ja ihmiset kärsivät paljon, mutta meillä on toivo siinä, että Jumalalla on suuri suunnitelma arabimaailmaa varten. Muslimien keskuudessa on nykyään suuri herätys ja paljon uskovaisia.”

IRR-TV:n arabiosaston johtaja Hani

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *