Syyrian pakolaislapset kantavat sodan seuraukset

Syyrian pakolaisten tilanne on vaikea. Erityisesti lapset kärsivät sodan seurauksista. IRR-TV on toimittanut viime vuosina humanitaarista apua Bekaan laakson pakolaisleireillä asuville Syyrian pakolaisille.

Vuosi 2016 oli Unicefin mukaan kaikista haastavin Syyrian lapsille vuosia kestäneen sodan aikana. Heitä kuoli vähintään 652, esimerkiksi kouluihin tehdyissä iskuissa. Arvioiden mukaan yli 850 lasta rekrytoitiin taistelemaan.

IRR-TV on auttanut Syyrian pakolaisia muutaman vuoden ajan.

2,3 miljoonaa lasta pakolaisina

Jo 2,3 miljoonaa syyrialaista lasta on menettänyt kotinsa ja elää pakolaisina Lähi-idässä. Lähes kolme miljoonaa on eristyksissä vaikeasti saavutetuilla alueilla, ja yli 280 000 joutuu elämään piirityksen keskellä. Kaksi kolmesta Syyrian lapsesta on menettänyt läheisen tai kotinsa tai loukkaantunut sodan seurauksena. Lapset kärsivät vahingollisesta stressistä.

Humanitaarinen apu on elinehto

Lähes kuusi miljoonaa Syyrian lasta tarvitsevat humanitaarista apua selvitäkseen. IRR-TV on välittänyt Libanonin Bekaan laakson pakolaisleireillä asuville Syyrian pakolaisille humanitaarista apua muutaman vuoden ajan. Perheille on toimitettu mm. ruokaa, lämpimiä vaatteita ja jalkineita sekä peitteitä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on luvannut Syyrian kristityille pakolaisille apua.

Trumpilta tukea kristityille pakolaisille

Syyrian pakolaisten kohtalo on puhuttanut myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia.

– Syyrian kristittyjä pakolaisia on kohdeltu ”kauhealla tavalla”. Heidän on ollut lähes mahdotonta päästä Yhdysvaltoihin, mutta muslimit ovat saaneet maahantuloluvan. Päitä leikattiin kaikilta, mutta enemmän kristityiltä. Pidän tätä erittäin epäoikeudenmukaisena. Tästä syystä me tulemme

auttamaan heitä, Trump totesi tammikuun lopulla CBN Newsin haastattelussa.

Voit auttaa pakolaisia lahjoitussivumme kautta. Kiitos avustasi!

2 thoughts on “Syyrian pakolaislapset kantavat sodan seuraukset

 1. Hei
  Onko teillä lähdössä humanitäärinen vaaterekka, jos on niin meillä on 200-300 kg käytettyjä puhtaita lasten, nuorten ja aikuisten vaatteita, voisimme toimittaa esim. Keravalle.
  terv. Keijo Parkkunen
  keijo.p@pp.inet.fi

  1. Hei Keijo,

   Valitettavasti emme voi toimittaa Itä-Ukrainan alueelle rekka-autolla avustusta kiristyneen sotilaallisen tilanteen vuoksi alueella. Hannu Haukka yhdessä työtoverinsa Andrei Motingan kanssa on parhaillaan Itä-Ukrainan sotatoimialueella ja on hankkinut paikan päältä ennakkoon lahjoitetuilla varoilla joululahjoja, vaatteita ja hygieniatuotteita sotatoimialueen kylissä asuville lapsille, joita toimitetaan parhaillaan heille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *