Hengelliset asiat kiinnostavat kuuroja Venäjällä

Venäjänkielisten kuurojen kiinnostus hengellisiä asioita kohtaan on yllättänyt IRR-TV:n kuurojentyön tekijät. Viitotut psalmit ovat keränneet YouTubessa miljoonia katsojia, ja Venäjällä kuurot hakeutuvat seurakuntiin ja kuurojen koulut antavat pitää raamattutunteja.

Viittomakielen tulkki Nadja Miroshitsenko on ollut ihmeissään IRR-TV:n venäjänkielisen kuuroille suunnatun YouTube-kanavan suosiosta. IRRTVDeaf-kanavalla on jo lähes kolme miljoonaa kävijää ja tilaajiakin 27 000. Miroshitsenko on viittonut kanavalle jo noin 80 psalmia. Käännöstyö jatkuu.

Kuurojen koulut avoimia evankeliumille

Viitottujen psalmien lisäksi kuuroja tavoitetaan Venäjällä pidettävien leirien kautta. Niilläkin on saatu iloita hyvistä työn hedelmistä. Viime vuonna neljä osallistujaa tuli eräällä leirillä uskoon.

Vaikka evankelisten seurakuntien toimintavapautta on rajoitettu viime aikoina Venäjällä, on yleisissä tiloissa saatu pitää toisinaan hengellisiä tilaisuuksia. Myös kuurojen koulut ovat avautuneet evankeliumille. Nadja Miroshitsenko vierailee tänä vuonna kouluissa pitämässä raamattutunteja.

Nadja Miroshnitsenko on viittonut IRRTVDeaf -YouTube-kanavalle jo n. 80 psalmia.

Viittomakielen tulkeista pulaa seurakunnissa

Hengelliset asiat tuntuvat kiinnostavan Venäjän kuuroja. Monet ovat hakeutuneet seurakuntiin. Tästä on seurannut positiivinen ongelma: pula viittomakielen tulkeista. Koska seurakuntiin tarvitaan enemmän tulkkeja, Miroshitsenko on pitänyt viittomakielen kursseja, joihin halukkaat ovat voineet osallistua. Viime vuoden aikana koulutettiin hänen mukaansa n. 150–180 tulkkia. Koulutus jatkuu tänä vuonna.

Jumalan sanaa koko maailmalle

Nadja Miroshitsenko iloitsee siitä, millaisen vastakaiun kuurojentyö on saanut. Tukijoiden ansiosta Jumalan sanaa on voitu viedä kuurojen maailmaan. Hän on kiitollinen siitä, että viime vuonna oli mahdollisuus kuvata psalmeja Israelissa.

– On koskettavaa, kun ohjelmia katsovat ihmiset näkevät taustalla kuvaa Jerusalemista. Tämä oli mahdollista työmme ystävien rukousten ja tuen avulla, Miroshitsenko kiittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *