Ilosanomaa Siperian syrjäisimpiin kolkkiin

Venäjän evankeliset seurakunnat ovat jakaneet viime aikoina suuret määrät kirjallisuutta ympäri Siperiaa. Tammi-helmikuun aikana painettiin 100 000 Johanneksen evankeliumia sekä 25 000 Uutta testamenttia ja kirjallisuutta tarvitaan jatkuvasti lisää.

Seurakuntien evankelioimistiimit ovat jakaneet alkuvuoden aikana hengellistä kirjallisuutta Irkutskin, Burjatian sekä Jakutskin alueille Itä-Siperiassa.

– Nyt on paras mahdollinen aika toteuttaa tällaista jakelua, sillä Siperiassa maa ja joki ovat edelleen jäässä. Näille alueille ja näihin kyliin ei ole maanteitä. Näin vastikään videon, jossa eräät ystävät ylittivät Baikaljärven jäitä pitkin, kuvasi IRR-TV:n Venäjän työn edustaja Juri Ananiev tilannetta maaliskuussa.

Missiokirja burjaateille ja osseeteille

Tällä hetkellä työstetään burjaatinkielisen missiokirjan käännöstyötä. Missiokirja haluttaisiin saada myös osseetin kielelle. Kaukasuksella asuvat osseetit eivät osaa venäjää, vaan lukevat ainoastaan omalla äidinkielellään.

Juri Ananiev (vas.) ja IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka siperialaisessa kirjapainossa.

– Meillä on tällä hetkellä aikamoisia tilauksia. Venäjän seurakunnat ovat tilanneet lisää Uusia testamentteja, Raamattuja ja Johanneksen evankeliumeja. Kirjallisuus menee jakeluun sellaisilla alueilla Venäjällä, jossa kansalla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta ostaa kirjallisuutta itselleen. Tämä koskee nimenomaan niitä asutusalueita, jotka sijaitsevat Siperiassa ja itäisellä Venäjällä. Se ei koske suuria miljoonakaupunkeja, Ananiev selventää.

– Pyydän, että muistaisitte rukouksin näitä kirjallisuusprojekteja.

 

Voit tukea IRR-TV:n Venäjän työtä ja kirjallisuuden painattamista tästä. Kiitos lahjastasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *