Irakin kristittyjen määrä on romahtanut

Kristittyjen määrä Irakissa on romahtanut 15:ssä vuodessa 1,5 miljoonasta 250 000:een. Vaikka ISIS on vetäytynyt maasta, kristittyjen tilanne ei ole juurikaan parantunut, vaan he kärsivät edelleen jatkuvista vainoista.

World Watch Listin tuoreimman raportin mukaan Irak on maailman 8. pahin valtio kristityille. Raportissa mainitaan, että kristityt ovat kokeneet ”äärimmäistä vainoa”, muidenkin kuin ”ääriryhmien taholta”. Kristittyjä on mm. kaapattu, raiskattu ja tapettu – jopa ristiinnaulittu –, ja kirkkoja ja luostareita on tuhottu.

Basran kaldealaisen kirkon arkkipiispa Habib Naftalin mukaan systemaattisen väkivallan tarkoituksena on tuhota kristittyjen kieli, hajottaa perheet ja pakottaa kristityt lähtemään maasta.

”Tämä on kansanmurha”

– Olen ylpeä siitä, että olen irakilainen. Rakastan maatani, mutta maani ei ole ylpeä siitä, että olen osa sitä. Se, mitä maamme kristityille tapahtuu, ei ole muuta kuin kansanmurha, sanoo Erbilin katolisen kirkon pappi, isä Douglas al-Bazi.

Al-Bazin mukaan Irakin kristityt eivät uskalla kääntyä hallituksen virkamiesten puoleen saadakseen suojelua vakaumuksensa vuoksi, koska eivät voi olla varmoja, ovatko heitä uhanneet hallituksen virkamiehet samoja, joiden pitäisi suojella heitä.

Irakilaisia opetetaan jo koulussa karsastamaan kristittyjä.

Ei-toivotut kansalaiset

Irakilaisten kristinuskoa vastustaviin asenteisiin on pyritty vaikuttamaan jo koulusta saakka. Opetussuunnitelmassa syntyperäiset kristityt esitetään ei-toivottuina ”ulkomaalaisina”, vaikka Irakissa on ollut kristittyjä vuosisatoja ennen kuin muslimit valloittivat maan 600-luvulla.

Asenteiden muokkaus on tuonut tulosta. Jotkut Irakin hengelliset johtajat ovat arvelleet, että kristinusko tulee häviämään Irakista 2 000 vuoden jälkeen vainojen vuoksi.

Suurkaupunkimissio Suleimaniaan?

Irak tarvitsee evankeliumia. IRR-TV järjesti Erbilissä vuonna 2013 yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa suurkaupunkimission. Viime aikoina on käyty neuvotteluja Suleimaniassa pidettävästä missiosta. Neuvottelut ovat vielä kesken.

(Lähde: Gatestone Institute)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *