Irakin Suleimaniaan halutaan pian missio

Irakin kristityt haluaisivat mahdollisimman pian suurkaupunkimission Suleimanian kaupunkiin. Sotaisan historian vuoksi irakilaiset kaipaavat kipeästi rauhaa ja sovitusta. Siksi missiolle olisi juuri nyt tilausta.

Irakilaiset pastorit toivovat, että Suleimaniassa voitaisiin järjestää kaupunkimissio mahdollisimman pian. IRR-TV on mukana suunnitelmassa, jos kaikki vain järjestyy.

– Me uskomme, että tämä on oikea hetki missiolle. Voi olla, ettei parempaa hetkeä enää tule, painottaa IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Suleimanian kaupunki sijaitsee noin 50 kilometriä Iranin rajalta. Kaupungissa asuu vajaat miljoona ihmistä. Koko Suleimanian maakunnassa on kaikkiaan pari miljoonaa asukasta. Suurin osa alueen asukkaista on kurdeja, jotka ovat joutuneet kärsimään niin Saddam Husseinin kuin Isisin terroritekojen takia.

Pelko ei pysäytä kristittyjä                                   

Maaperä evankeliumille onkin Irakissa nyt hyvä. Monet muslimit ovat pettyneet islamiin todistaessaan Isisin tekemiä hirmutöitä. Joka päivä muslimeja kääntyy kristityiksi.

Seman, joka on ollut puuhaamassa aktiivisesti missiota Suleimaniaan, tuli uskoon parikymmentä vuotta sitten. Hänen vaimonsa ja lapsensa kaapattiin ja hänestä julkaistiin lehdessä juttu, jossa häntä kutsuttiin luopioksi ja hänen päästään luvattiin palkkio. Uhkailusta ja menetyksistään huolimatta Seman haluaa toteuttaa mission kotimaassaan.

Irakin kristityt eivät pelkää, vaan haluavat julistaa rohkeasti evankeliumia.

– Isis kutsui ihmisiä kuolemaan, mutta kristityt kutsuvat ihmisiä elämään, toteaa IRR-TV:n arabiosaston johtaja Hani.

Missiota toivotaan myös Mosuliin

Hannu Haukka ja Hani taustallaan Suleimania.

Suleimanian lisäksi Irakin kristityt ovat toivoneet missiota Mosuliin ja Damaskokseen. Mosul tunnettiin aikoinaan Niniven kaupunkina, johon Joona lähti pitämään omaa ”suukaupunkimissiotaan”. Nyt kaupunki on raunioina Isisin jäljiltä.

– Haluamme mennä mahdollisimman pian Mosuliin. Ihmiset ovat rikkinäisiä. He ovat nähneet, kun Isis on tappanut heidän läheisiään tai he ovat joutuneet jättämään kotinsa, Hani sanoo.

– On mielenkiintoista, miten Jumala avaa eteemme uusia ovia. Olemme valmiit menemään ihan minne vain, mihin Jumala kutsuu meitä.