IRR-TV:ltä evankeliumia jokaiseen kotiin Suomessa

IRR-TV on saanut runsaasti palautetta sen tekemästä kotimaan televisiotyöstä sekä suhteesta AlfaTV:hen ja Tangomarkkinoihin. Seuraavassa toiminnanjohtaja Hannu Haukka vastaa eniten esitettyihin kysymyksiin.

Missä IRR-TV:n ohjelmat näkyvät?

IRR-TV:n hengelliset televisio-ohjelmat ovat katsottavissa kahdella eri kanavalla. Valtakunnallisesti ohjelmat lähetetään antenniverkossa kanavalla 15 ja ne näkyvät kaikissa suomalaisissa antennitalouksissa Hangosta Lappiin asti. Antenniverkossa väestöpeitto on huikeat 95% koko Suomen tv-talouksista. Elokuun 20. päivästä alkaen ohjelmat näkyvät myös TV7-kanavalla, joka ei ole nähtävissä antenniverkossai.

Entä jos ei asuta antennitaloudessa?

IRR-TV:n ohjelmat ovat katsottavissa kaikissa merkittävissä kaapeliverkoissa: DNA:n verkossa kanavapaikalla 15, Pohjanmaalla Anvian kaapeliverkossa kanavapaikalla 15, Elisan verkossa kanavapaikalla 15 sekä Soneran kaapeliverkossa kanavalla 15. Lisäksi ohjelmia voi katsella netin kautta ympäri maailmaa osoitteessa www.alfatv.fi.

Miten ohjelmat poikkeavat toisistaan näillä kanavilla?

Tämä on hyvä ja tärkeä kysymys. IRR-TV:n ohjelmat TV7:lla poikkeavat sisällöllisesti AlfaTV:lle toimitettavista ohjelmista, jotka näkyvät antenniverkossa (kanavapaikka 15). TV7:lla näkyvät ohjelmat on tarkoitettu niille, jotka ovat jo perillä uskonasioista. IRR-TV:n ohjelmat (AlfaTV:n) kanavalla 15 on toimitettu pääasiallisestikatsojille, jotka eivät käy kirkossa ja joille uskonasiat ovat vieraampia. Poikkeuksen muodostaa Charles Stanleyn Kosketuskohta-ohjelma. Puhumme siis kahdesta aivan eri yleisöstä.

Onko tällä vaikutusta katsojalukuihin?

Näyttää olevan. Kaupallisilla tv-kanavilla on tuntuvasti enemmän katsojia kuin puhtaasti hengellisillä kanavilla. Tämä on todettu yleismaailmallisesti. Meidät yllätti IRR-TV:n toisen pääsiäispäivän elokuva Johanneksen evankeliumi, joka esitettiin kanavalla 15. Filmi veti huikeat 886 000 katsojaa. Luku koostuu yhteenlasketuista katsojista, jotka kävivät kanavalla filmin aikana. Mittauksen suoritti Digita oy, jolla on Suomen kattavin tv-katselua mittaava järjestelmä. IRR-TV:n muihin katsotuimpiin ohjelmiin kuuluvat Mahdollisuus Muutokseen-sarjat, Astu tarinaan, Lähetysraportti, Kosketuskohta sekä Isäntänä Tapani Ruokanen.

Onko AlfaTV kristillinen kanava?

Ei ole. AlfaTV on perheystävällinen, Raamatun arvoja kunnioittava yleiskanava. Sen luonteen voi kuvata kolmella sanalla: koti, uskonto, isänmaa. Kanavalta löytyy lähetysaikaa myös kristillisille ohjelmille.

Miten AlfaTV eroaa IRR-TV:stä?

IRR-TV on yleishyödyllinen medialähetystyötä tekevä yhdistys, joka toteuttaa lähetyskäskyä sekä kotimaassa että maailman äärissä viidellä eri mantereella. IRR-TV:n toiminta ja talous on kokonaan riippuvainen lahjoitusvaroista, eli ystävistä, jotka tukevat tekemäämme lähetystyötä. AlfaTV on sitä vastoin osakeyhtiö, joka ei voi ottaa vastaan lahjoitusvaroja, vaan sen olemassaolo perustuu mainosajan myyntiin. Se myy myös tietyin reunaehdoin lähetysaikaa sitä haluaville, kuten tässä tapauksessa IRR-TV:lle.

IRR-TV:n hengelliset televisio-ohjelmat ovat katsottavissa AlfaTV:llä valtakunnallisesti antenniverkossa kanavapaikalla 15 sekä DNA:n, Anvian, Elisan ja Soneran kaapeliverkoissa.

Miksi AlfaTV:llä ei näy enempää hengellisiä ohjelmia?

Tämä on pitkälti talouskysymys. IRR-TV kehittää hengellisten ohjelmien sisältöä ja määrää taloudellisen tuen myötä. Tällä hetkellä kotimaan tv-työmme toimii varsin rajallisilla resursseilla. IRR-TV pyytää kotimaan evankelioinnista kiinnostuneita mediatyön ystäviä muistamaan tätä työtä rukouksin ja mahdollisuuksien mukaan tukemaan kristillistä medialähetystyötä kotimaassamme. Tässä on hyvä mainita, että kanava 15 antenniverkossa on ainoa valtakunnallinen tv-kanava, joka antaa tukea mediamissioille Suomessa avaamalla ovensa Mahdollisuus Muutokseen -ohjelmille kokonaisen kuukauden kestävien mediamissioiden aikana.

Onko IRR-TV:llä jotain tekemistä Tangomarkkinoiden kanssa?

Ei ole mitään yhteyttä. AlfaTV on tehnyt sopimuksen Tangomarkkinoiden kanssa. IRR-TV ei ole osallinen tässä sopimuksessa. Käsittääkseni Tangomarkkinat myös maksavat kaikki asiaan liittyvät kulut. Hyvä näin.

Mitä haluaisit sanoa tähän lopuksi?

On tosiasia, että nyt käydään ennennäkemätöntä sotaa suomalaisten sieluista ja sydämistä. Televisiokanavat johtavat tätä sotaa. Muut mediat tulevat perässä. Harras pyyntöni on, että jokainen lehtemme lukija tulisi mukaan rukousrintamaan tukien ja rukoillen. Helsingissä Kansallisen rukousaamiaisen jälkeisessä arvofoorumissa erikoistutkijat Esko M. Laine ja Jari Metsämuuronen totesivat, ett ä 3–4 vuoden kuluttua Suomessa ei enää ole olemassa konservatiivisia arvoja. Elleivät maamme uskovat ja seurakunnat herää tämän kehityksen vastaiseen toimintaan, ”valot” tulevat sammumaan yhteiskunnassa. Televisio on vertaansa vailla oleva massiivinen ”kylvökone” – niin hyvässä kuin pahassa. IRR-TV on liikkeellä valtamediassa käyttäen tehokkainta tarjolla olevaa media-alustaa nimeltä AlfaTV. Jotta onnistuisimme tässä jättihaasteessa, me tarvitsemme mukanaoloanne. Muutoin tehtävä jää haaveeksi ja ennuste konservatiivisten, raamatullisten arvojen häviämisestä Suomen maassa, kodeissamme ja perheissämme, toteutuu.

Lähetä kysymyksesi toiminnanjohtajalle osoitteeseen irrtv@irrtv.fi

Voit tukea IRR-TV:n hengellisten ohjelmien tuotantoa tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *