Puhelimet ovat soineet tauotta mission puhelinkeskuksessa. Noin 120 000 on tilannut missiokirjan.

Lokakuun puolivälissä käynnistynyt Kalkutan missio on ylittänyt odotukset. Kymmenen ensimmäisen päivän aikana tilattiin kaikkiaan yli 60 000 missiokirjaa, ja vajaan kuukauden aikana tilauksia on tullut noin 120 000. Yksistään avajaispäivänä tuli yli 11 000 soittoa, mikä on kaikkien pidettyjen kaupunkimissioiden avajaispäivän ennätys.

Mission puhelinkeskuksen sata puhelinta ovat soineet taukoamatta Kalkutassa, kun muutoksen mahdollisuudesta kiinnostuneet ovat soittaneet ja tilanneet missiokirjoja. Kymmenet tuhannet ovat ilmaisseet halunsa jatkaa keskusteluja uskonasioista.

Missiokirjaa on painettu 200 000 kpl bengalin, hindin, englannin ja urdun kielillä. Kirjassa on esimerkiksi köyhyydestä, päihteistä ja rikollisuudesta uuteen elämään Jeesuksen avulla nousseiden koskettavia muutostarinoita. Yksi tarinansa kertoneista on Intiassa suosittu Bollywood-tähti Johnny Liver, joka oli mukana myös Mumbain missiossa.

Missiosanoma tavoittaa satoja miljoonia

Missiosanoma näkyy Kalkutassa mm. junien kyljissä.

Muutoksen mahdollisuudesta kuulutetaan laajasti Kalkutasta aina koko 95 miljoonan asukkaan Länsi-Bengalin lääniin sekä Bangladeshin pohjoisosiin. Missiokirjaa on mainostettu mm. sanomalehdissä, tien varsilla, raitiovaunuissa, junissa ja noin tuhannessa bussissa. Muutostarinat ovat olleet esillä myös TV:ssä ja radiossa. TV-kanavien missio-ohjelmia on katsonut yli 20 miljoonaa kiinnostunutta. Suositun, normaalisti puoli tuntia kestävän radio-ohjelman isäntä innostui haastattelemaan muutostarinoiden antajia peräti kaksi tuntia. Ohjelmilla on ollut arviolta kaksi miljoonaa kuuntelijaa, joista tuhannet ovat soittaneet mission puhelinkeskukseen.

– Tämän päivän lähetystyö vaatii tämän päivän otteet. Uskon, että Jumala on antanut suurkaupungeille ja seurakunnille tässä ajassa työvälineeksi median, jonka avulla voidaan levittää hyvää sanomaa. Kalkutan kaupunki tulee todella olemaan Pyhän Hengen vaikutuksen alla. Tämä missio tulee olemaan kaikista Intian missioista massiivisin hyvän sanoman kylvön missio, sanoo IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Seurakunnat odottavat suuria

Mahdollisuus Muutokseen kiinnostaa Kalkutassa.

Kalkutan missiossa on mukana reilut 300 seurakuntaa. Määrä on vähän n. 15 miljoonan asukkaan kaupungissa, jos vertaa 22 miljoonan asukkaan Mumbaihin, jossa missiossa oli mukana 2 000 seurakuntaa.

Vaikka seurakuntia on suhteellisen vähän, ne ovat sitäkin innokkaammin mukana. Seurakuntien koulutetut vapaaehtoiset palvelevat mm. puhelinkeskuksessa ja kirjakuriireina. Lisäksi seurakunnat järjestävät omia tavoittavia tapahtumiaan.

Hannu Haukka näkee, että Kalkutan missio järjestetään juuri oikeaan aikaan.

– Emme tiedä, miten kaikki menee, koska täällä on vastustavia voimia, mutta me tiedämme sen, että Jumala on lähettänyt meidät Suomesta auttamaan Kalkutan seurakuntia mediamission kautta. Pyydän muistamaan missiota rukouksin, että se saa voimallisesti puhutella kansaa, ja että Jumala suojelee, ettei mitään pahaa sattuisi.

Äärihindulainen hallitus pyrkii tukahduttamaan Intian kristillisten seurakuntien toimintaa.

Äärihindut haluavat tuhota kristityt

Missio järjestetään Kalkutassa kreivin aikaan, sillä poliittiset tuulet eivät ole suotuisia kristityille. Äärihindut ovat huomanneet, että yhä useammat hindulaiset ovat kääntyneet kristityiksi, muun muassa eri Intian kaupungeissa pidettyjen kaupunkimissioiden vaikutuksesta. Siksi ne ovat ryhtyneet huolestuttaviin toimiin kristittyjä vastaan.

Äärihindulainen BJP-puolue, joka haluaisi hävittää kristinuskon kokonaan maasta, on nostanut kannatustaan. Puolueen tavoitteena on, että Intiassa olisi vain yksi uskonto: hindulaisuus.

Toinen vaarallinen äärihindulainen ryhmittymä RSS oli lähettänyt pääministeri Narendra Modille kirjeen, jossa otetaan tavoitteeksi “uudelleen käännyttää ne, jotka ovat hairahtuneet muihin uskontoihin”. Toimintatavoiksi ehdotetaan mm. nuorten kristittyjen tyttöjen raiskaamista, piispojen ja pappien tappamista sekä kristittyjen juomaveden myrkyttämistä.