Jo yli 160 000 missiokirjatilausta Kalkutassa

Lokakuun puolivälissä käynnistynyt, kuukauden kestänyt Kalkutan missio on ylittänyt odotukset: kymmenen ensimmäisen päivän aikana tilattiin kaikkiaan yli 60 000 missiokirjaa, ja kuukauden aikana tilauksia tuli yli 160 000. Yksistään avajaispäivänä tuli yli 11 000 soittoa, mikä on kaikkien pidettyjen kaupunkimissioiden avajaispäivän ennätys.

Puhelinkeskuksessa piti mission aikana kiirettä.

Mission puhelinkeskuksen sata puhelinta soivat taukoamatta Kalkutassa, kun muutoksen mahdollisuudesta kiinnostuneet soittivat ja tilasivat missiokirjoja. Kymmenet tuhannet ilmaisivat halunsa jatkaa keskusteluja uskonasioista.

Missiokirjaa on painettu 200 000 kpl bengalin, hindin, englannin ja urdun kielillä. Kirjassa on esimerkiksi köyhyydestä, päihteistä ja rikollisuudesta uuteen elämään Jeesuksen avulla nousseiden koskettavia muutostarinoita. Yksi tarinansa kertoneista on Intiassa suosittu Bollywood-tähti Johnny Liver, joka oli mukana myös Mumbain missiossa.

Missiosanoma tavoitti satoja miljoonia

Muutoksen mahdollisuudesta kuulutettiin laajasti Kalkutasta aina koko 95 miljoonan asukkaan Länsi-Bengalin lääniin sekä Bangladeshin pohjoisosiin. Missiokirjaa mainostettiin mm. sanomalehdissä, tien varsilla, raitiovaunuissa, junissa ja noin tuhannessa bussissa. Muutostarinat olivat esillä myös TV:ssä ja radiossa. TV-kanavien missio-ohjelmia katsoi yli 20 miljoonaa kiinnostunutta. Suositun, normaalisti puoli tuntia kestävän radio-ohjelman isäntä innostui haastattelemaan muutostarinoiden antajia peräti kaksi tuntia. Ohjelmilla oli arviolta kaksi miljoonaa kuuntelijaa, joista tuhannet soittivat mission puhelinkeskukseen.

Missiosanoma näkyi mm. junien kyljissä.

Seurakunnat odottavat suuria

Kalkutan missiossa oli mukana reilut 300 seurakuntaa. Määrä on vähän n. 15 miljoonan asukkaan kaupungissa, jos vertaa 22 miljoonan asukkaan Mumbaihin, jossa missiossa oli mukana 2 000 seurakuntaa.

Vaikka seurakuntia oli suhteellisen vähän, ne olivat sitäkin innokkaammin mukana. Seurakuntien koulutetut vapaaehtoiset palvelivat mm. puhelinkeskuksessa ja kirjakuriireina. Lisäksi seurakunnat järjestivät omia tavoittavia tapahtumiaan.

Nyt Kalkutassa on menossa jälkihoitovaihe, eli seurakunnat ovat yhteydessä yhteyttä ottaneisiin.