Joulukeräyksellä apua Intian HIV-lapsille

Kalkutta on tullut tunnetuksi köyhiä auttavasta Äiti Teresasta. Miljoonakaupungissa riittää edelleen ongelmia. Yksi apua kipeästi tarvitseva ryhmä ovat HIV-tartunnan saaneet lapset. IRR-TV:n joulukeräys keskittyy tänä vuonna auttamaan näitä pienimpiä.

Intiassa on tuhansia lapsia, jotka ovat saaneet HIV-tartunnan syntymässä vanhemmiltaan. Joskus virus siirtyy lapsille verensiirron kautta.

– Vanhemmille HIV-tartunta selviää kokeissa. He eivät kerro tartunnastaan lapsille, etteivät lapset tule leimatuiksi ja joudu syrjinnän kohteeksi. Lisäksi lapset saattaisivat alkaa hylkiä tartunnan saaneita vanhempiaan, sanoo Kalkutassa HIV-lapsia auttava Beena Nathan.

Syrjityt, syyttömät lapset

Jossain vaiheessa lapset alkavat kysellä vanhemmiltaan, miksi heidän pitää syödä niin paljon lääkkeitä. Tieto HIV-tartunnasta muuttaa täysin heidän elämänsä. Jos tieto leviää, ystävät, naapurit ja koulutoverit alkavat hylkiä ja syrjiä heitä.

Tilanne ahdistaa ja masentaa lapsia, jotka joutuvat kärsimään syyttä, vanhempiensa valintojen tähden. He kärsivät yksinäisyydestä ja kokevat syvää tuskaa ja hylkäämisen kipua. Jotkut HIV-lapsista yrittävät jopa riistää henkensä, kuten eräs tyttö, joka selvisi Jumalan avulla takaisin elämään (katso tarina tästä).

– Hän aikoi lopettaa koulunkäynnin vaikeuksien takia, mutta kielsimme sen, koska hänellä on täysi oikeus olla kuin muut lapset ja saada koulutus. Maksoimme hänen koulutuksensa ja muodostimme HIV-tytöille tukiryhmän, jossa myös hän on mukana, Beena kertoo.

Beena Nathan auttaa Kalkutassa HIV-lapsia.

Ravintoa, koulutusta ja evankeliumia

HIV-lapsille on Intiassa tarjolla lääkehoitoa valtion laitoksissa. Kaikilla ei ole kuitenkaan varaa matkustaa laitoksiin. Ja jos onkin, heillä ei ole välttämättä varaa tarpeeksi hyvää ravintoon, jota tarvitaan, että lääke vaikuttaa kunnolla.

Siksi kristilliset seurakunnat yrittävät auttaa parhaansa mukaan näitä lapsia. Beena Nathan tekee työtä noin 300 HIV-lapsen kanssa. Suurin osa heistä tulee ympäröivistä kylistä. Lapsille annetaan lääkettä sekä ravinteikasta ruokaa. Heille annetaan koulutusta ja kerrotaan evankeliumia. Näin toivottomat lapset saavat viedä toivon sanomaa aikanaan omiin kyliinsä.

Voit osallistua joulukeräykseen tästä. Kiitos lahjastasi!