Kirjallisuustyö kantaa hedelmää Venäjällä

IRR-TV on painattanut Venäjän evankelisten seurakuntien käyttöön miljoonia missiokirjoja ja Raamatun osia. Seurakuntien vapaaehtoiset ovat jakaneet kirjallisuutta eri puolilla Venäjää aina syrjäisiin kyliin asti. Sinnikkään työn tuloksena tuhannet venäläiset ovat löytäneet uskon Jeesukseen.

Tässä joitakin kertomuksia työn tuloksista, joista on kerrottu Venäjän Evankelisen Uskon Kristittyjen -seurakunnan Vuosi Jeesukselle (One Year for Jesus) -tiedotuslehtisessä.

Elizavetan onnen kyyneleet

”Tiimimme on vieraillut Peremyshlissä useaan kertaan Elizavetan luona ja kutsunut hänet kirkkoon, mutta hän ei ole lähtenyt. Viimekertainen tapaamisemme oli poikkeuksellinen. Elizaveta kertoi, miten hänen poikansa jätti perheensä ja lapsensa. Hän pyysi meitä rukoilemaan poikansa puolesta: ´Uskon, että Jumala voi muuttaa tilanteen.´ Sitten hän pyysi Jumalaa antamaan hänen syntinsä anteeksi. Hän oli niin tosissaan, ettei voinut olla itkemättä. Yhtäkkiä alkoi sataa samaan aikaan auringon paistaessa. Elizaveta hymyili kyynelet silmissään ja sanoi: ´Taivas riemuitsee kanssani!´” (Denis Nefedkin, Armo-seurakunnan tiimi, Kaluga)

Panan usko kesti sorron ajan

”Tapasimme syrjäisessä Novokuznetskin kylässä 94-vuotiaan Panan, jolla oli ollut hyvin vaikea elämä. Suuret lumikinokset lähes peittivät hänen talonsa. Saadakseen vettä hänen oli käveltävä kauas liukasta rinnettä pitkin. Tiimimme jäsenet alkoivat vierailla hänen luonaan vieden mukanaan vettä ja ruokaa ja auttaen häntä. Pana otti tiimin vastaan avoimin sydämin ja rukoili heidän kanssaan. Bulatovon kylässä vuonna 1923 syntyneen Panan äiti vei lapsia pieneen kyläkirkkoon ja kotona he rukoilivat yhdessä. Sorron aikanakin Jumala eli Panan sydämessä. Hän ei ole koskaan lakannut rukoilemasta tai pyytämästä Jumalalta apua.” (Evgeny Gololobov, Seurakunta Kalliolla -tiimi, Novokuznetsk)

Tanya ja Alexei saivat toivon elämäänsä

”Tapasimme 85-vuotiaan Tanyan Sokharevon autioituneessa kylässä. Siellä ei ole ruokakauppaa, sairaalaa eikä koulua. Tanya huolehtii yksin talosta ja puutarhasta sekä puolisostaan Alexeista, joka sai veritulpan, eikä pysty juuri kävelemään tai puhumaan. Silloin tällöin läheisestä kaupungista tulee sairaanhoitaja vierailulle. Tanyan lapset eivät auta millään tavalla. Saimme rukoilla Alexein puolesta. Hän ei pystynyt juurikaan puhumaan, mutta hän osallistui syntisen rukoukseen. Tanya otti Jeesuksen vastaan sydämeensä. Kyynelet silmissään he kuuntelivat, miten Jeesus oli kuollut heidän syntiensä tähden, ja että uskomalla häneen he saivat vastaanottaa pelastuksen lahjan.” (Elena Belyakova, Uusi Elämä -seurakunnan tiimi, Barnaul)

Katyan ihmeellinen parantuminen

”Ollessaan yhdeksännellä kuulla raskaana Katya sai sairaalasta tiedon, että hänen HIV-testinsä on positiivinen. Ensijärkytyksen jälkeen hänelle tuli itsetuhoisia ajatuksia. Katyan ovelle koputettiin. Hänelle kerrottiin Jeesuksesta. Katya ei halunnut puhua, mutta otti vastaan Uuden testamentin. Hän rukoili myöhemmin itsekseen syntisen rukouksen ja tunsi Jumalan rauhan täyttävän hänen sydämensä. Seuraavalla viikolla Katya kutsuttiin toiselle klinikalle. Nyt HIV-testi oli negatiivinen. Saman tien itsemurha-ajatukset katosivat. Jumala vahvisti, että hänen Sanansa on elävä ja voimallinen.” (Vladimir Kovalev, Elävä Jumala -seurakunnan tiimi, Bogorodsk, Nizhny Novogorodin alue)

 

Voit osallistua Venäjän kirjallisuuskeräykseen tästä.