Kristillinen media kokoontui Jerusalemissa

Jerusalemissa järjestettiin 15.–18.10. jo toista kertaa kristillisen median konferenssi (Christian Media Summit). Paikalle oli saapunut Israelin valtion kutsumana noin 200 median edustajaa 40 maasta ja kaikilta mantereilta. IRR-TV:ltä mukana olivat toiminnanjohtaja Hannu Haukka, ohjelmajohtaja Laura Haukka sekä juutalaistyötä johtavat Pirjo ja Vladimir Karttunen.

Jerusalemin asema on kuohuttanut maailmalla viime vuosina. On käyty köydenvetoa siitä, kuuluuko kaupunki juutalaisille vai ei.

Kun Yhdysvallat ilmoitti siirtävänsä suurlähetystönsä Jerusalemiin, pelättiin suuria kansannousuja ja levottomuuksia. Jerusalemin pormestarin mukaan Jerusalem on nykyään aiempaa rauhallisempi. Sittemmin moni muukin maa on harkinnut siirtävänsä suurlähetystönsä Jerusalemiin.

Historian kirjoitukset puhuvat puolestaan

Monet tahot ovat yrittäneet kieltää myös Jerusalemin temppelin olemassaolon. Konferenssissa todettiin, että esimerkiksi Unesco on lopettanut Temppelivuori-nimen käytön arabiväestön painostuksen vuoksi.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu muistutti, että Jerusalem on ollut juutalaisten pääkaupunki jo 3 000 vuotta. Siitä on olemassa paljon historiallista materiaalia. Samoin kuin temppelin paikasta. Eräs konferenssin luennoitsija antoi yhdeksi esimerkiksi Rooman keisarin määräyksen tuhota temppeli Jerusalemissa. Myös muslimien omissa dokumenteissa kerrotaan, miten he valloittaessaan Israelin 600–700-luvulla päästivät juutalaiset palaamaan takaisin Jerusalemiin, omaan maahansa.

Kristillisen median konferenssissa oli noin 200 median edustajaa 40 maasta.

Israelin rooli Lähi-idän politiikassa

Pääministeri Netanjahu kävi puheessaan läpi myös Israelin roolia tämän päivän Lähi-idän politiikassa. Vaikka Venäjä, Yhdysvallat ja monet muut maat ovat tällä hetkellä Syyriassa, niin nimenomaan Israel on pystynyt tuhoamaan ilmaiskuillaan paljon sekä iranilaisen vallankumouskaartin että Syyrian jihadistien rakentamaa infrastruktuuria.

Netanjahu kertoi, että Iran pyrkii muodostamaan sotilaallisen kaaren, joka kulkee Irakin läpi Syyriaan ja Libanoniin. Tarkoituksena on tuhota Israel.

Rakettien kohteena

Israel elää jatkuvan uhan alla. Hamasilla on 10 000–15 000 rakettia Israelin länsirajalla ja Hizbollahilla 120 000 rakettia Libanonissa valmiina käyttöön. Hizbollah muuntaa Beirutin keskustan alla olevissa maanalaisissa tehtaissa epätäsmälliset lyhyen kantomatkan raketit ballistisiksi ohjuksiksi, joita voidaan ohjata maaliin suurella tarkkuudella. Lisäksi terroristijärjestö on rakennuttanut omakotikoteihin raketinlaukaisualustoja.

Kun Israel pyrkii eliminoimaan uhkat, maata syytetään siviilien tappamisesta.

– Se jätetään kertomatta, että Israel tuhoaa raketinlaukaisualustoja ja raketteja ja tehtaita, joiden tarkoitus on tuhota Israel pala palalta, sanoo IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Mediaväkeä pyydettiinkin uutisoimaan Israelin asioista totuudenmukaisesti.

IRR-TV:tä konferenssissa edustivat Hannu ja Laura Haukka sekä Pirjo ja Vladimir Karttunen.

Lounas presidentin edustusasunnossa

Konferenssissa kuultiin lisäksi eri ministereiden ja puolustusvoimien edustajien sekä NRB:n (National Religious Broadcasters) johtajan luentoja. Mediaväki pääsi lounastamaan presidentin edustusasuntoon, jossa presidentti kertoi pitkistä juuristaan Israelissa ja huikeasta 35 000 jäsenen suvustaan. Ohjelmaan kuului myös tutustuminen Knessetin toimintaan.

Tiiviistä ohjelmasta huolimatta eri maiden osallistujat ehtivät verkostoitua.

– Mediatapaaminen on erinomainen paikka tavata tahoja, joita kiinnostaa median tiedottaminen Israelissa, Pirjo Karttunen iloitsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *