Kutsumus kantaa yhä

Hannu ja Laura Haukka ovat tehneet jo 40 vuotta lähetystyötä Venäjällä ja maailman suurkaupungeissa. – Nämä vuodet ovat olleet suurta seikkailua Pyhässä Hengessä, IRR-TV:n mediatyön tehovaikuttajat sanovat.

IRR-TV:n lähetystyöntekijät Hannu ja Laura Haukka ovat juhlineet 40-vuotista taivaltaan Venäjän lähetystyössä. Pariskunta on palvellut Elon Herraa kutsumuksensa maassa antaumuksella ja määrätietoisesti.

Haukat ovat nähneet läheltä maan muutoksen: ateistisen Neuvostoliiton vaikeat vuodet 1975–1991, Neuvostoliiton romahduksen 1991, uuden Venäjän avautumisen ja sen poikkeuksellisen hengellisen vapauden vuosina 1992–2002, laajojen kaupunkimissioiden ajan 2003–2012 sekä viime vuosien kehityksen, jolloin Venäjä on alkanut uudelleen sulkeutua.

– Voimme sanoa, että nämä vuodet ovat olleet suurta seikkailua Pyhässä Hengessä, lähetyspari hymyilee.

Haukkojen ainutlaatuinen elämäntarina on kertomus rakkaudesta, vakoilusta ja Jumalan suurista ihmeistä. Aikamedian kustantamat kirjat Vuosisadan ihme (1992) ja Vuosisadan ihme jatkuu (2013) kertovat Hannu ja Laura Haukan lähetystyön vaikuttavista vaiheista.

– On ollut suuri etuoikeus julistaa evankeliumia Venäjän kansalle ja tukea samalla Venäjän seurakuntien työtä sen eri vaiheissa. On edelleen etuoikeus jatkaa samaa evankelioimistyötä suuressa itäisessä naapurimaassamme, nyt kuitenkin kovasti muuttuneissa olosuhteissa, Hannu Haukka toteaa.

– Suurta Jumalan armoa se on ollut. Eikä kutsumuksemme ole muuttunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *