Kuubassa herätyksen aikaa – seurakunnissa yli 16 000 uskoon lyhyessä ajassa

Mediamissio Havannassa tuottaa hyvää hedelmää. Piispa Moise Prada kertoi IRR-TV:n Hannu Haukalle, että mission tuloksena 16 000 kuubalaista on tullut uskoon runsaan kuukauden aikana. Lähes 60 000 ihmistä on jälkiseurantavaiheessa sadoissa pääkapungin seurakunnissa. Tarkkoja tietoja ei ole, joten todelliset luvut saattavat olla tuntuvasti suurempia.
Kuubassa eletään ihmeellisiä aikoja: Seurakuntien jäsenet ovat olleet suorassa yhteydessä jo yli sataan tuhanteen missiosanomasta kiinnostuneeseen.

Armeijan upseerin perhe uskoon
Myös kokonaisia perheitä on tehnyt uskonratkaisun. Eräs armeijan upseeri oli nähnyt kadulla missiomainoksia ja tuli perheensä kanssa missiotoimistoon tekemään uskonratkaisun. Toimistolla ollut pastori kutsui perheen seurakunnan sunnuntaijumalanpalvelukseen, mutta se ei kelvannut: he halusivat tulla uskoon heti. He ottivat Jeesuksen vastaan ja osallistuivat sunnuntain jumalanpalvelukseen muuttuneina ihmisinä.

Apostolien aikaa Kuubassa
Poikkeuksellisen värikkäitä uskoontuloja on myös nähty. Noitatohtoreiden päällikkö tuli uskoon ja on sittemmin koonnut kaikki kaupungin noidat ja ojentanut heille misisokirjan ja kehottanut heitä kääntymään Jumalan puoleen ja hylkäämään noituuden. Useat noidat ovat löytäneet uskon Jeesukseen ja tuhonneet taikakalunsa ja epäjumalansa rovioilla.

Ministeriö pahoitteli mission häiriköintiä
Kuuban missioon on liittynyt toisenlaisiakin ihmeitä. Kulttuuriministeriön edustaja lähetti mission järjestäneille seurakunnille anteeksipyynnön siitä, että missiokonsertteja oli häiritty. Aikaisemmat rangaistuksenomaiset missiossa mukana olleiden tähtimuusikkojen ja laulajien esiintymiskiellot on sittemmin peruttu.
Missio näyttää saaneen siis myös viranomaisten suhtautumisen muuttumaan.

Ilosanomaa sairaille lapsille ja vangeille
Mukana olevat reilut 350 seurakuntaa ovat järjestäneet missioviikkojen aikana erilaisia erityistapahtumia, kuten konsertteja, urheilutapahtumia ja lastentapahtumia.
Yhteiskunnan kärsiviä ja vähäosaisiakaan ei ole unohdettu, vaan ilosanomaa ovat saaneet kuulla myös sairaalassa olevat lapset sekä vangit.

Elonkorjuulle jatkoa – missiokirjoja tarvitaan
150 000 missiokirjaa on viety käsistä. Siksi IRR-TV:tä on pyydetty painattamaan 150 000 missiokirjaa lisää mahdollisimman pian. Uuteen painokseen on tarkoitus liittää Johanneksen evankeliumi kokonaisuudessaan.
Uutiset mission hedelmällisyydestä ovat levinneet myös muihin Kuuban kaupunkeihin. Näillä näkymin mediamission julkinen osa Havannassa loppuu toukokuussa. Seurakunnat aikovat jatkaa vielä pitkään ovelta ovelle -työtä työvälineenään missiokirja. Toukokuussa voimistuu seurakuntien varsinainen työ uusien uskovien opetuslapseuttamiseksi.

Missioiloa
Toukokuussa pidetään mission suuri kiitosjuhla Havannassa. Kiitosjuhlassa puhuvat ja laulavat mission aikana todistuksensa antaneet, ja siellä kuullaan seurakuntien raportit mission vaikutuksesta. Yhdytään yhteiseen rukoukseen ja kiitokseen siitä, mitä Jumala on tehnyt saarivaltion pääkaupungissa mission aikana!

 

Voit tukea Kuuban missiota tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *