Missio mullisti tuhansien kalkuttalaisten elämän

Kuudes Intian suurkaupunkimissio sai arvoisensa päätöksen tammikuussa, kun arviolta 5 000 ihmistä saapui Kalkuttaan viettämään päätösjuhlaa. Paikalla oli paljon myös ei-kristittyjä, joista jotkut tulivat juhlaan jopa satojen kilometrien päästä. Juhlijoille jaettiin paikan päällä myös missiokirjoja.

Päätösjuhlassa kuultiin vaikuttavia puheenvuoroja mission vaikutuksista. Erään pastorin tyttären opettaja oli nähnyt missio-ohjelmia ja tullut niin kosketetuksi, että oli pyytänyt tyttöä hankkimaan hänelle Raamatun.

Muutostarinansa missiokirjaan antanut juristi kertoi puolestaan, että hän oli saanut yllätyksekseen oikeusministeriön puheenjohtajalta – potkujen ja juristin toimiluvan epäämisen sijaan – kunniataulun, jossa oli sanomalehdestä leikattu muutostarina kehystettynä. Puheenjohtaja pyysi lisäksi hankkimaan toimistoon paljon missiokirjoja.

Missiotarinat kiinnostivat kalkuttalaisia.

Vapaus pahojen henkien riivaamille

IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka on nähnyt lukemattomia missioiden päätösjuhlia. Silti hän on aina yhtä vaikuttunut.

– Intialaisilla on paljon valinnanvaraa, kun jumalia on kuin merenhiekkaa. Se liikuttaa aina, kun joku haluaa, että Jeesus on hänen Jumalansa. On hienoa nähdä, että yhdessä uhraajien, rukoilijoitten ja paikallisten seurakuntien kanssa tehty vaivannäkö ei ole ollut turhaa.

Intiassa on paljon riivattuja ihmisiä, mikä näkyy esimerkiksi missioiden rukousjonoissa.

– Riivatut heittäytyivät maahan, alkoivat vapista ja heidän suustaan tuli vaahtoa. Paikalliset pastorit tulivat kylmänrauhallisesti paikalle ja käskivät riivaajia lähtemään ihmisistä Jeesuksen Kristuksen nimessä. Riivattu tärisi kovasti, kunnes hän rauhoittui yhtäkkiä kuin olisi kuollut. Hetken päästä hän nousi ylös vapaana riivaajahengistä, Haukka muistelee Mumbain missiota.

Rohkea kristittyjen vähemmistö

Kalkutassa on hyvin vähän kristittyjä. Heitä kiusataan ja vainotaan, mutta silti he laittavat kaiken likoon voidakseen julistaa evankeliumia – hinnasta välittämättä.

– Tarinansa missioon antaneet maksavat kovan hinnan esilläolostaan. Pastorit voivat saada tappouhkauksia. Kukaan ei saa myöskään kertoa esimerkiksi sitä, missä on mission puhelinkeskus, ettei sinne tehdä iskuja, kertoo IRR-TV:n hallituksen puheenjohtaja Andreas Wirth.

Nuoret jonottivat päästäkseen vapaaehtoisiksi puhelinkeskukseen.

Mission järjestäjät iloitsivat erityisesti siitä, että uskovat nuoret, jotka kokevat usein seurakuntien toiminnan vanhanaikaiseksi eivätkä ole välttämättä löytäneet itselleen palvelupaikkaa, jopa jonottivat päästäkseen vapaaehtoisiksi mission puhelinkeskukseen.

Puhelinkeskus pysyy auki

Vaikka mission medianäkyvyys päättyi jo marraskuussa, puhelinlinjat ovat edelleen auki. Tähän mennessä puhelinkeskukseen on tullut yli 200 000 puhelua, noin 500 puhelun päivätahdilla.

Seurakunnilla onkin ollut kädet täynnä työtä. Esimerkiksi erääseen 200 hengen seurakuntaan oli ilmaantunut yhtäkkiä 1 500 kiinnostunutta.

Puhelinkeskus tulee olemaan auki vielä ainakin puoli vuotta.