Missio toi toivoa kalkuttalaisille

Kalkutassa on yksi maailman suurimpia bengaliyhteisöjä, jota ei ole vielä tavoitettu evankeliumilla. Miljoonakaupungin asukkailla on monenlaisia haasteita, kuten erilaisia sairauksia, päihteiden väärinkäyttöä, väkivaltaa ja masennusta. Paikalliset seurakunnat tarjosivat kalkuttalaisille syksyllä mahdollisuutta muutokseen. Moni tarttui tilaisuuteen.

Mahdollisuus muutoksesta kiinnostaa kalkuttalaisia ja koko Länsi-Bengalin läänin asukkaita. Loka-marraskuussa järjestetyn mediamission aikana mission puhelinkeskukseen tuli yli 160 000 soittoa.

Marraskuun päätösjuhlassa pastorit rukoilivat kaikkien yli 160 000 yhteyttä ottaneen puolesta.

– Ihmiset halusivat tietää, onko lupaus totta, että onko tosiaan olemassa voima, joka voi muuttaa elämän, sanoo Kalkutan mission koordinaattori, pastori Mahesh Nathan.

Langan päässä itsemurhakandidaatteja

Mission puhelinkeskukseen soittaneiden joukossa oli monin tavoin kärsiviä, vihaisia ja masentuneita ihmisiä. Mahesh kertoo, että jotkut itkivät puhelimessa ja toiset olivat suunnitelleet itsemurhaa. Keskusteluista he saivat uutta toivoa.

Kymmenet tuhannet soittajat halusivat itselleen ilmaisen missiokirjan, jossa muun muassa entiset päihteidenkäyttäjät, vangit ja asunnottomat kertovat, miten heidän elämänsä muuttui uskoontulon myötä. Moni kirjaa lukenut tai missio-ohjelmia televisiosta katsonut on tehnyt saman valinnan. Eräs pieni tyttö kertoi, että hänen isänsä oli lopettanut juomisen ja lyömisen katsottuaan missio-ohjelmaa.

Vapaaehtoisina peräti 1 500 nuorta

Missiot eivät olisi mahdollisia ilman vapaaehtoisia. Kalkutassa on ollut peräti 1 500 nuorta palvelemassa puhelinkeskuksessa ja kirjakuriireina. He vastaavat edelleen apua etsivien puheluihin, vaikka missiomainokset hävisivät mediasta jo marraskuussa.

Pastori Mahesh Nathan

– Jokaisen soiton takana on ainutlaatuinen elämä. Jokainen ihminen on luotu Jeesuksen kuvaksi. Siksi kuuntelemme soittajia, annamme heille missiokirjan ja autamme heitä. Kerromme, ettei heidän tarvitse kohdata asioita yksin, vaan on olemassa ihmisiä, jotka auttavat ja välittävät, Mahesh Nathan sanoo.

– Ihmisellä ei ole vastausta kaikkiin asioihin, mutta Jumala voi auttaa kaikissa asioissa. Vain hän voi eheyttää ja parantaa ihmisiä.

Seurakuntiin tulvii väkeä

Mission jälkeen Kalkutan seurakuntiin ja kirkkoihin on suorastaan tulvinut ihmisiä. Mahesh kertoo, että suurimpien seurakuntien jumalanpalveluksiin on tullut yhtäkkiä satoja ihmisiä, ja hänen 40 hengen seurakunnan tilaisuuksissakin käy nyt toista sataa uutta ihmistä.

– Kalkutan seurakunnat eivät ole nähneet koskaan aiemmin tämänkaltaista liikehdintää. Sydämemme on täynnä kiitosta ja ylistystä Jumalalle. Kiitos teille, että tulitte ja teitte mahdolliseksi tämän mission, pastori kiittää suomalaisia.