Missio tuo toivoa kärsivään Etelä-Sudaniin

IRR-TV järjestää yhteistyössä paikallisten seurakuntien heinäkuussa Etelä-Sudanin Jubassa suurkaupunkimission. Kampanjasta tekee haasteellisen kaupungin väkivaltaisuus.

Mediamission järjestäminen levottomassa Jubassa on suuri ja vaarallinenkin haaste. Etelä-Sudanissa on kärsitty niin sisällissodista kuin nälänhädästä. Miljoonat ovat joutuneet jättämään kotinsa. YK yrittää lievittää katastrofaalista tilannetta tuomalla maahan lääkkeitä, ruokaa ja vaatteita sekä avustushenkilökuntaa.

– Naisten yleisin puheenaihe torilla oli, kenen lapsi kuoli tänään. Perheillä on varaa vain yhteen ateriaan päivässä, kuvaa Jubassa vieraillut IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

– Etelä-Sudan on perikadon partaalla. Tämän vuoksi piispat tulivat Suomeen asti pyytämään, että IRR-TV järjestäisi maassa mission.

Lapsikuolleisuus on suurta Etelä-Sudanissa.

Ihmishenki ei paljoa paina

Ihmishengellä ei ole välttämättä juurikaan arvoa Etelä-Sudanin heimojen parissa. Ihmisiä voidaan tappaa vaikka ruoan vuoksi. Erityisesti toisten heimojen jäsenten tappaminen on sallittua.

Väkivaltaisuuksien vuoksi Jubassa on jo seitsemältä illalla ulkonaliikkumiskielto. Kukaan ei ole turvassa. Haukka kertoo piispasta, jonka aseistautuneet miehet olivat pysäyttäneet ja käskeneet ulos autosta. Kun hän ei ollut tarpeeksi nopea, häntä lyötiin ja vedettiin sitten autosta ulos. Sen jälkeen miehet jatkoivat matkaansa maasturillaan.

– Jos näin arvostettu henkilö saa tällaista kohtelua, se kertoo siitä, ettei kenelläkään ole kunnollista suojaa. Tarvitsemme esirukousta, koska olemme valkoisia ja mukana missiossa.

Lukemattomat eteläsudanilaiset elävät alkeellisissa oloissa.

Evankeliumia lukutaidottomille

Etelä-Sudanissa tarvitaan sovinnon sanomaa ja evankeliumin muuttavaa voimaa. Mahdollisuutta muutokseen tarjoillaan eri medioiden, kuten radion, tv:n, sanomalehtien ja ulkomainosten, välityksellä. Lisäksi on tarkoitus hankkia 10 000–20 000 aurinkokennolla toimivaa MegaVoice-laitetta, jonka avulla lukutaidottomat voivat kuunnella muutostarinoita sekä Uutta testamenttia Etelä-Sudanin arabiaksi ja englanniksi. Yksi laite maksaa n. 15 euroa, joten hankinnalle tulee hintaa.

Voit tukea ulkomaan missioiden järjestämistä lahjoitussivumme kautta.