Tähän päivään mennessä Tansanian missiokeskuksessa on kirjattu 142 000 puhelua. Soittaneiden määrästä 70% on muslimeja. Kymmeniä tuhansia soittoja on tullut myös Dar Es Salaamin ulkopuolelta. Vaikka mission mediakampanja on lakannut, soittoja tulee edelleen 100-200 joka päivä. Jokainen soittaja on etsivä sielu!

Eräs pastori Dar Es Salaamista kertoi, että hän tiesi jo 377 ihmisen tulleen uskoon, vaikka jälkihoitotyö on vasta alkamassa. Pastori Vernon iloitsi, että jo pelkästään hänen seurakuntansa yhdessä sunnuntaikokouksessa oli tullut uskoon 18 muslimia! Missioon ilmoittautuneita seurakuntia on yhteensä noin 2 000.

Seurakuntien haasteena on tavata henkilökohtaisesti satatuhatta missiotoimistoon yhteyden ottanutta ihmistä ja johdattaa heidät Kristuksen tuntemiseen. Pelastusta kaipaavien ihmisten rukousjonoja on syntynyt jo missiokirjojen jakelukeskuksiin, sillä aikaa, kun he odottavat omaa kappalettaan missiokirjasta.

Missiokirja on kokonaisuus, jossa esitellään 15 vaikuttavinta kertomusta muutoksesta, jonka tansanialaiset uskovat ovat elämässään kokeneet. Lisäksi kirja sisältää ohjeet siitä, kuinka ihminen voi löytää uuden elämän Jeesuksessa, sekä syntisen rukouksen. Kirja on kirjoitettu swahiliksi, jota puhutaan laajalla alueella Itä-Afrikassa. Äidinkielenään swahilia puhuvia on arviolta 15 miljoonaa, toisena kielenään jopa 100 miljoonaa. Samat puhuttelevat kertomukset muutoksesta ovat täysimittaisesti esillä televisiossa, radiossa, lehdissä ja sosiaalisessa mediassa.

Nixon Andate palvelee Jumalaa Tansanian missiossa rukouskoordinaattorina. Hän kertoo, kuinka ihmiset ovat kohdanneet Jumalan mission aikana:

“Simon soitti missiopuhelimeen. Hän on kotoisin Kilimanjaron liepeiltä. Elämän paineiden keskellä hän liittyi vapaamuurareihin. Hän kulki Kilimanjarosta Dar Es Salaamiin ja meni heidän päämajaansa. Vapaamuurarit velvoittivat Simonia toteuttamaan järjestön vaatimukset. Simon kuitenkin epäonnistui, alkoi pelätä jatkoaan vapaamuurareissa ja palasi kotiseudulleen. Siitä päivästä alkaen hän alkoi nähdä painajaisia ja kokemaan pahojen henkien aiheuttamia hyökkäyksiä. Simon ei pystynyt enää nukkumaan, eikä tekemään mitään, ikään kuin hänen kätensä olisivat sidotut.

Kun Simon soitti missiopuhelimeen, hän kertoi kaiken, mitä oli kokenut ja me rukoilimme hänen puolestaan ja johdatimme hänet pelastusrukouksen kautta uskoon. Me rukoilimme Simonin puolesta, että Jeesuksen veri ja Pyhän Hengen voima olisi hänen yllään. Simon koki vapautumisen ja samana päivänä rauha palasi hänen sydämeensä. Nyt Simon kykenee lepäämään, iloitsemaan ja viettämään normaalia elämää.”

Nixon lisää: ”Olen iloinen siitä, mitä Jumala tekee ja voi tehdä meille jokaiselle samalla tavoin. Missä tahansa olemmekaan, Jeesus Kristus on siellä. Jokainen, joka uskoo Häneen ja ottaa Hänet vastaan, hänen elämänsä muuttuu. Me olemme nähneet monen ihmisen elämän muuttuvan ja iloitsemme siitä, mitä Jumala tekee. Hän kääntää kaupungit ylösalaisin, ja johdattaa ihmiset Jeesuksen Kristuksen tuntemiseen. Me iloitsemme siitä, että Jumala tekee sitä samaa ihmisten kodeissa, olohuoneessa, makuuhuoneessa, keittiössä, autossa tai vaikka liikekeskuksessa. Kun ihminen kohtaa Kristuksen, silloin elämä muuttuu.”

 

Voit tukea Tansanian mission seurantatyötä viitteellä 7715 oheisesta linkistä: https://www.irr-tv.fi/lahjoita/

Teksti ja kuvat: Hannu Haukka, Hani Henein