IRR-TV ja Jews for Jesus -järjestö järjestävät Jerusalemissa tänä vuonna suuren, kolmikielisen mediamission. Missiosanomalla halutaan tavoittaa erityisesti ortodoksijuutalaiset perheet.

– On olemassa vain yksi kaupunki maailmassa, jonka vuoksi Jeesus itki: Jerusalem. Se on lähellä Jumalan sydäntä, samoin meidän. Siksi haluamme tehdä jotain erityistä nyt Jerusalemin hyväksi, siunata sitä, sanoo toisen järjestävän tahon Jews for Jesus -järjestön Israelin johtaja Dan Sered.

IRR-TV ja Jews for Jesus ovat järjestäneet jo useita missioita yhdessä.

– Israelissa ei oltu nähty koskaan aiemmin sellaisia mediakampanjoita, joita IRR-TV järjestää. Ne ovat olleet mullistavia, hehkuttaa Sered.

Käytännön apua ja rakkautta

Mediakampanjalla tavoitetaan erityisesti ortodoksijuutalaisia.

Uusi hepreaksi, englanniksi ja venäjäksi toteutettava kampanja suuntautuu erityisesti ortodoksijuutalaisiin perheisiin. Käytännön avun ja rakkauden osoittamisen kautta pyritään löytämään luonnollinen tapa kertoa Messiaasta.

IRR-TV on tavoittanut ortodoksijuutalaisia myös aiemmissa Israelin missioissa. Vajaa pari vuotta sitten pidetyssä hepreankielisessä mediamissiossa monet ortodoksijuutalaiset naiset soittivat mission puhelinkeskukseen ja etsivät vastauksia monenlaisiin kysymyksiin. He ovat kulttuurissaan huonossa asemassa.

”Jumala on avannut ihmeellisiä ovia”

Evankelioivan kampanjan järjestäminen Israelissa ei ole helppoa. Aina löytyy vastustavia tahoja. Monet ihmiset ovat kuitenkin avoimia ja haluavat tietää lisää.

Monien juutalaisten elämä on muuttunut missioiden kautta.

– Jumala on antanut meille kampanjoiden kautta ihmeellisiä mahdollisuuksia. Monien ihmisten elämä on muuttunut. Olemme nähneet myös, miten ovet ovat avautuneet ihmeellisesti. Esimerkiksi ensimmäisen yhteisen kampanjamme tuloksena sain suurelta israelilaiselta tv-kanavalta kutsun tulla kertomaan aamu-tv:ssä siitä, mitä olen kokenut, messiaaniseksi juutalaiseksi nuorena kääntynyt Sered kertoo.

Lähes kaikki seurakunnat mukana

Jerusalemin suurmissioon osallistuvat lähes kaikki kaupungin seurakunnat. IRR-TV vastaa mission mediaosuudesta.

Esirukousten lisäksi kampanja tarvitsee paljon taloudellista tukea, sillä Israel on kallis länsimaa.

– Tarvitsemme erityistä viisautta ja tukea tässä missiossa. Jerusalem on todella erityinen kaupunki, Jumalan silmäterä. Uskon, että tämä missio tulee olemaan erityinen, toteaa IRR-TV:n Israel-osaston päällikkö Pirjo Karttunen.