Missiosanoma valtaa Kalkutan syksyllä

Muun muassa Äiti Teresasta tunnetussa Kalkutassa pidetään näillä näkymin tulevana syksynä suurkaupunkimissio. Intiassa järjestetyt mediakampanjat ovat johdattaneet jo satoja tuhansia seurakuntien yhteyteen.

Jos kaikki menee hyvin, missio käynnistyy loka-marraskuussa. Mukaan tulevien seurakuntien määrä on vielä auki. Myöskään mission kielestä ei ole vielä täyttä varmuutta. Kalkutassa missio voitaisiin pitää kolmellakin eri kielellä: bengaliksi, hindiksi ja englanniksi.

Puitteet missiokirjan mainostamiselle ovat hyvät. Noin 14 miljoonan asukkaan suurkaupungissa on esimerkiksi valtavasti ulkomainoksia sekä useita TV-kanavia.

– Uskon, että jos käyttäisimme kaikki mahdolliset mediat, niin se tarkoittaisi alustavien arvioiden mukaan satoja tuhansia kontakteja, IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka arvelee.

Missiokasvona Äiti Teresa?

Äärihindulainen hallitus pyrkii tukahduttamaan Intian kristillisten seurakuntien toimintaa.

Kalkutassa on saatu kuulla rakastavasta Jumalan monien lähetystyöntekijöiden kautta. Yksi tunnetuimpia kristittyjä lienee kaupungissa köyhien parissa työtä tehnyt Äiti Teresa. Voikin olla, että myös hänen ainutlaatuinen tarinansa tulee missiokirjaan.

– Se olisi viisasta, koska se pehmittäisi valtion suhtautumista missiota kohtaan. Intiaa hallitsee tällä hetkellä äärihindulainen hallitus vallassa, joka pyrkii tukahduttamaan kristillisten seurakuntien toimintaa, vaikeuttamalla esimerkiksi rahan keräämistä. Voi olla, että tämä on toistaiseksi viimeinen mahdollisuus järjestää Intiassa missio, Haukka toteaa ja vetoaa muistamaan missiovalmisteluja rukouksin.

Kaupunkimissioiden järjestäminen vaatii suuren budjetin. Voit tukea IRR-TV:n ja paikallisten seurakuntien järjestämiä missioita tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *