Missioita Suomessa jo 8 vuoden ajan

Suomalainen messu esitettiin ja televisioitiin Senaatintorilla itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Oikealla ympyrä kuva: Mediamissio näkyi Helsingin katukuvassa vuonna 2011, jolloin kotimaan kaupunkimissiot alkoivat.

IRR-TV tekee laaja-alaista työtä myös kotimaassa.

Medialähetysjärjestö IRR-TV:n kautta evankeliumia on välitetty sadoille tuhansille suomalaisille käyttäen työvälineinä mediamissiota ja tv-ohjelmia.

Ensimmäinen kotimaan suurkaupunkimissio järjestettiin syksyllä 2011 pääkaupunkiseudulla. Televisiomedian ja päivälehtien ansiosta kampanja ulottui Uudenmaan ulkopuolelle ja aina Rovaniemelle asti. Pelkästään pääkaupunkiseudulla missio tavoitti 1,5 miljoonaa kansalaista.

Missiomainoksia lähettäneet MTV3 ja Nelonen sekä kampanjan lyhytohjelmia esittäneet JIM ja LIV ilmoittivat yhteenlaskettujen kontaktimäärien ylittäneen noin kuusi miljoonaa katselukertaa. YouTubessa muutostarinoita katsottiin puolestaan yli 70 000 kertaa, ja mission nettisivuilla vieraili yhteensä yli 130 000 kävijää.

Mahdollisuus Muutokseen -mediamissioita on tällä vuosikymmenellä toteutettu Varsinais- Suomessa, Satakunnassa, Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Pohjois-Karjalassa sekä Keski- ja Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

”Evankeliumin valtatie” jokaiseen kotiin

Kaikissa kotimaan missioissa televisiolla on ollut tärkeä rooli. Kristilliset tv-ohjelmat ovat kuin näky ”valtatiestä” jokaiseen suomalaiseen kotiin, ja tämä näky on alkanut jo toteutua.

– Me toteutamme tätä näkyä tuottamalla ja hankkimalla kristillisiä ohjelmia sekä ostamalla lähetysaikaa AlfaTV:n kanavalta, ohjelmajohtaja Laura Haukka kertoo.

Ohjelmistossa on avoimesti kristillisiä ohjelmia, kuten koko illan elokuva Evankeliumi apostoli Johanneksen mukaan. Mittausten perusteella se keräsi useita satoja tuhansia katsojia, mikä oli kaikkien aikojen ennätys IRR-TV:n kotimaan työssä. Lisäksi sunnuntaisin Alfa-TV:ssa näkyvät Kosketuskohta- ohjelma, jossa puhujana on Charles Stanley, Astu tarinaan -keskusteluohjelma isäntänään Markku Tuppurainen, Lähetysraportti, John Ankerberg vastaa, Koko kansan kirja -sarja, joulukonsertit, pääsiäistapahtumista kertovat ohjelmat sekä Tro och Under ruotsinkielisille katsojille.

Suomalainen messu Senaatintorilla

Yksi merkittävimmistä IRRTV:n suorista tv-lähetyksistä oli Helsingin Senaatintorilla 26.8.2017 esitetty Suomalainen messu. Sillä juhlistettiin 100-vuotiasta Suomea.

Lasse Heikkilän säveltämässä messussa käytiin koskettavalla tavalla läpi koko Suomen itsenäisyyden ajan historia. Vaikuttavan juhlapuheen tilaisuudessa piti tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio. Messun päätössanat ja loppurukouksen lausui emerituspiispa Eero Huovinen. Evankeliumin sanoma oli Senaatintorin tilaisuudessa selkeästi esillä.

Messun televisioinnista jokaiseen Suomen kotiin vastasi IRRTV.

Tuotannossa on myös monia arvo-ohjelmia, kuten Alfa Studio, eri keskusteluohjelmat, dokumentit ja arvoelokuvat. Tavoitteena on saada tv-kanavalle lisää hengellisiä ohjelmia, mutta siihen tarvitaan nykyistä enemmän taloudellisia resursseja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *