Mongolian mediamission aikana on tapahtunut runsaasti hienoja läpimurtoja ja yllätyksiä.

Mission suurkokousoli iso yllätys
Mission ehdottomaksi kohokohdaksi osoittautui suuri evankelioiva juhlatilaisuus, joka järjestettiin pääkaupungin Ulaanbaatarin juhlapalatsissa 9.:ntenä joulukuuta.
Saamiemme tietojen mukaan kristityt eivät olleet aiemmin saaneet lupaa pitää tilaisuutta kyseisessä salissa.
Missiomme apulaisjohtaja Juri Ananiev oli itse paikan päällä. Hänen lähettämänsä viesti ilmestyi kännykkääni ajaessani Lauran kanssa Hämeenkyrön seudulla:
”Hannu, terveisiä!
Tässä lyhyt kuvaraportti odottamattomasta ja ihanasta suurtapahtumasta tänään.
Paikalla oli yli 3500 ihmistä, joista vain noin 200 oli lähtöisin seurakunnista. Valtaosa paikallaolevista ihmisistä eli noin 3 300 tuli missiotoimiston kautta lähettämämme kutsun johdosta.
Seurakunnat olivat järjestäneet uskoville oman erillisen tapahtumansa samana päivänä. Näin haluttiin antaa tilaa uskosta osattomille.
Se oli erittäin siunattu tilaisuus. En ole koskaan aiemmin nähnyt missään niin hienoa tapahtumaa ja sellaista vastaanottoa evankeliumin sanomalle. He todella ottivat vastaan sanan Kristuksesta.

Venäjällä nähty vastaavaa 90-luvulla!
Tämä on aivan samaa kuin se, mitä me näimme Venäjällä 90-luvun alussa suuren herätyksen aikana!”
Tästä tapahtumasta on pian tulossa videoita.
Juri on ollut avustavana johtajana kaikissa Venäjän suurkaupunkimediamissioissa. On vaikeata löytää yhtä laajaa ja avointa evankeliumin sanoman vastaanottoa kuin se, mitä nyt on tapahtunut Mongoliassa.

Buddhalaisen ylipapin luona
Mongolia on muodollisesti buddhalainen maa. Paikallinen missiotiimi oli järjestänyt vierailun maan korkeimman hengellisen johtajan toimistolle.
Toimistoa johtava ylipappi sattui omistamaan myös merkittävän osan kaupungin liikennelaitoksen linja-autoista. Niihin oli saatu esille missiomainoksia, joissa oli mukana QR-koodi.
Aktivoimalla mainoksissa olevan QR-koodin kännykkään ponnahtaa mongolialaisia puhutteleva video muutoskertomuksesta.
Aamuisin ja iltaisin töissä käyvät ihmiset joutuvat viettämään aikaa busseissa useita tunteja.
Vieraillessamme ylipapin luona meille tarjottiin teetä keskustelun ohessa (tapaamisen kuvaaminen ei ollut sallittua).

Mikä on mission tarkoitus?
Yllättäen ylipappi kääntyi puoleeni ja kysyi minulta ainoana ulkomaalaisena: ”Mikä on tämän järjestämänne mission perimmäinen tavoite?”
Kysymys latasi ilmaan jännitteitä.
Väärä vastaus saattaisi aiheuttaa tuntuvaa vahinkoa koko missiolle. Nopeasti rukoilin Jumalalta viisautta ja oikeita sanoja.
Koin, kuinka sanat annettiin minulle ylhäältä saman tien.
”Pyhässä kirjassa, Raamatussa” aloitin, ”lääkäri Luukas evankeliumissaan kertoo vertauksen kadonneesta hopearahasta ja kadonneesta lampaasta!
Eräällä paimentolaisella oli sata lammasta ja yksi niistä katosi autiomaahan, niin ilman muuta hän jättää ne yhdeksänkymmentäyhdeksän, ja lähtee sen kadonneen perään etsimään, kunnes hän löytää sen.
Kun hän löytää kadonneen lampaansa, hän nostaa sen hartioilleen, ja kutsuu ystävänsä ja naapurinsa kotiin palattuaan sanoen heille: ’Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa.’
Jeesus sanoi, että näin on myös taivaassa. Siellä iloitaan enemmän yhdestä kadonneesta, joka löytyy, kuin yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä muusta.
Toisessa vertauksessa talon emännällä oli kymmenen hopearahaa ja hän kadottaa niistä yhden. Niinpä hän sytyttää lampun, lakaisee huoneen ja etsii tarkoin, kunnes hän löytää sen.
Ja rahan löydettyään hän kutsuu ystävättärensä ja naapurin naiset ja sanoo: ’Iloitkaa kanssani! Minä löysin rahan, jonka olin kadottanut.’ Samoin, Jumalan enkelit iloitsevat yhdestäkin kadonneesta, joka löytyy.

Lämmin kiitos esirukouksistasi Mongolian mission puolesta! Voit antaa myös arvokkaan tukesi missiosanoman leviämiseksi tehokkaasti osoitteessa https://irr-tv.fi/lahjoita/ Kiitos tuestasi!