Netti-tv tuo evankeliumin venäläisten taskuihin

IRR-TV:n venäjänkielinen osasto perusti keväällä netti-tv:n Venäjälle. Katsojamäärä on kasvanut muutamassa kuukaudessa jo 300 000:een.

Internet on lyömätön evankelioimisväline Venäjällä, koska maassa ei ole asfaltoituja teitä rajalta rajalle. Moniin Pohjois-Siperian kaupunkeihin ja kyliin pääsee vain lentokoneella. Joillekin alueille pääsee vain talvisin, kun joet ovat jäätyneet.

– Lähetyssaarnaajat ovat toimittaneet IRR-TV:n painattamaa kirjallisuutta tundran läpi kyliin, mutta internet läpäisee kaikki välimatkat ja tunkeutuu jokaiseen kylään ja kotiin, vaikka nämä olisivat tuhansien kilometrien etäisyydellä toisistaan, sanoo netti-tv:lle ohjelmia tuottava Andrei Motinga.

Mediascope-digimediatoimiston mukaan 2018 vuoden alkuvaiheessa internetiä käytti 73 % venäläisistä, mikä on yli 90 miljoonaa ihmistä – siis yli puolet Venäjän kansasta.

– Useimmissa Venäjän kylissä ja asutuskeskuksissa älypuhelin on ainoaa viihdettä. Netti antaa meille mahdollisuuden välittää ilosanoman jokaiseen taskuun.

Seurakunta kadonneita etsimässä

Median kautta evankeliumia on mahdollista julistaa laajasti ja nopeasti kadoksissa oleville.

– Jeesus tuli etsimään ja pelastamaan sitä, mikä on kadonnut. Hän ei istunut temppelissä ja kaivautunut synagogan toimistoon, vaan oli liikkeellä. Jeesus käveli koko Israelin läpi vain sen takia, että hän halusi löytää kadotetut. Etsintä vaatii toimintaa, Motinga sanoo.

Seurakunnan tehtävä on jatkaa pelastustehtävää, jonka Jeesus aloitti.

Noin kaksi kolmasosaa venäläisistä kuuluu ortodoksikirkkoon.

– Yhden ihmisen elämä on monen ihmisen vaivan arvoinen – puhumattakaan miljoonien kuolemaan kulkevien elämästä. Tilastojen mukaan vain kaksi prosenttia venäläisistä käy ortodoksikirkossa 1–2 kertaa vuodessa, suurina juhlapäivinä. Protestantteja on 1,5–2 miljoonaa. Se tarkoittaisi, että ainakin 96 sadasta venäläisestä on kadoksissa.

Sergein ihmeellinen pelastuminen

Netti-tv:n olemassaolon aikana on tuotettu yli 100 videota, joita on katsonut noin 300 000 ihmistä. Uskoontulleiden todistukset kiinnostavat eniten, kuten huumeista vapautuneen Sergein muutostarina.

Huumeita käyttää arvioiden mukaan jopa kahdeksan miljoonaa venäläistä, joista kolme miljoonaa päivittäin. Kuukausittain 5 000 ihmistä kuolee huumeisiin. Myös Sergei oli päästä hengestään huumeiden takia, mutta palasi takaisin henkiin. Pelastumisesta huolimatta elämä jatkui vuosia entiseen tapaan. Lopulta koditon, huume-elämään kyllästynyt mies muisti kuulleensa ystävältään kirkosta ja Jumalasta, joka voisi antaa hänelle vapauden. Sergei rohkaistui menemään kirkkoon, jossa hän kuuli päihdeongelmaisten kuntoutuskeskuksesta. Keskuksessa hän luovutti elämänsä Jumalalle ja pääsi irti huumeista.

Netti-tv tarvitsee taloudellista tukea

Motinga kertoo, että he halusivat välittää Sergein todistuksen huumeriippuvaisille ja heidän läheisilleen. Netti-tv:n tarkoitus on kertoa venäläisille, että evankeliumissa on toivo. Ohjelmien tekeminen ja kanavan ylläpitäminen kuitenkin maksavat. Siksi kanava tarvitsee taloudellista tukea.

– Jotta miljoona ihmistä näkee esimerkiksi Sergein todistuksen, siihen tarvitaan 1 300 euroa. 20 sentillä sata ihmistä kuulee evankeliumin, eurolla 760 ihmistä, neljällä eurolla 3 000 ihmistä ja 10 eurolla 7 600 ihmistä.

Voit tukea IRR-TV:n Venäjän-työtä lahjoitussivumme kautta. Kiitos lahjastasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *