Pieni ihminen… suuri Jumala!

Ensimmäinen joulu oli pienten alkujen päivä. Jumala lähetti Messiaan, ihmisten Vapahtajan maailmaan. Hän syntyi eläinten keskelle navetassa, sillä seudun hotelleissa ei ollut vapaita huoneita.

Jeesus syntyi, varttui, vaikutti keskellämme ja palasi taivaaseen. Hän jätti jälkeensä historian suurimman yhteisön, jonka vertaista maailma ei ole nähnyt: seurakunnan. Se on kestänyt valtakuntien, imperiumien, organisaatioiden ja kaikkien poliittisten järjestelmien nousun ja tuhon.

Voittamaton yhteisö

Jeesus rakensi elinvoimaisen, voittamattoman, elämän muuttavan, maailmanlaajuisen uskovien yhteisön, jota sanat eivät riitä kuvaamaan. Tänä päivänä yli 2,4 miljardia tunnustautuu Jeesuksen seuraajiksi.

Ensimmäisenä jouluyönä syntyi maailman suurin rakkaustarina. Apostoli Johannes tiivisti tämän rakkaustarinan evankeliumissaan seuraavasti: “Jumala rakasti tätä maailmaa niin paljon, että hän antoi ainoan poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” Joulu on kertomus siitä, miten Jumala mielistyy käyttämään sitä, mikä on alhaista ja halveksittua, tuodakseen nimellensä suurta kunniaa (1. Kor. 1: 27–28). Messiaan syntyminen seimeen, eläinten keskelle on tästä kirkkain esimerkki.

Muistamme, kuinka Jeesus ruokki 5 000 ihmistä Genesaretinjärven seudulla. Filippus löysi pienen pojan, jolla oli viisi leipää ja kaksi kalaa. Eväät olisivat varmasti riittäneet pojalle, mutta eivät muille.

Poika uskoi Jeesuksen toimintaan

Poika oli ison päätöksen edessä. Oli kaksi vaihtoehtoa: hän voisi sijoittaa Jeesuksen toimintaan tai pitää lounaan itsellään. Poika halusi sijoittaa pienet eväänsä Jeesuksen toimintaan. Hänellä ei ollut aavistustakaan, mitä hänen pienille eväilleen tapahtuisi Jeesuksen käsissä. Tämän uskon teon seurauksena pojan tarinaa on toistettu yhä uudelleen yli 2 000 vuoden ajan, tähän päivään asti! Kuvitella, kuinka Jeesus teki niin pienistä eväistä niin suuren ihmeen!

IRR-TV:llä me olemme nähneet tämän ihmeen toistuvan yli 100:ssa maailman suurkaupungissa mediamissioiden aikana. Viiden leivän ja kahden kalan ihme on ruokkinut kansanjoukkoja. Meidän resurssimme ovat olleet hyvin pienet, mutta Jumala on siunannut ja miljoonat ovat kuulleet evankeliumin.

Maanviljelijän tavoin vakkasestamme ei ole koskaan puuttunut siementä tai tarvittavia resursseja julistaaksemme evankeliumia sukupolvemme miljoonille ihmisille.

Jumala ei lähetä opetuslapsiaan elonkorjuuseensa omin eväin. Hän on luvannut antaa meille tarvittavat resurssit. Me olemme pieniä ihmisiä, mutta Jumala on todella suuri. Pikkupoika saattoi sittenkin aavistaa, että hänen eväänsä tulisivat parempaan käyttöön Jeesuksen käsissä kuin hänen vatsassaan.

Sijoitetun pääoman tuotto

Raamattu ei kerro meille, mitä tapahtui tähteeksi jääneelle ruoalle. Tekee mieli sanoa, että Jeesus palkitsi pienen pojan uskon ja pojalle annettiin yksi korillinen vietäväksi kotiin äitinsä iloksi ja ihmetykseksi. Kuvittele, mikä oli pikkupojan sijoituksen tuotto!

Me olemme kokeneet samaa iloa ja ihailleet Jumalan ihmeitä Kalkutan missiossa. Kampanjan aikana yli 160 000 ihmistä on vastannut missiosanomaan Jumalan muuttavasta voimasta.

Tänä jouluna yli sata tuhatta ihmistä Kalkutassa saa kokea joulun aivan uudella tavalla.

Kiitos rukouksistanne ja sijoituksistanne IRR-TV:n lähetystyöhön! Koko lähetystiimimme, hallituksemme ja yhdistyksen puolesta toivomme teille ja rakkaillenne poikkeuksellisen siunattua ja ilon täyttämää joulunaikaa.

Hannu Haukka
IRR-TV:n toiminnanjohtaja