Pohjanmaalle tulossa mittava läänimissio

Maaliskuussa 2018 käynnistyy Pohjanmaalla tähän mennessä Suomen laajin ja ensimmäinen kaksikielinen Mahdollisuus Muutokseen -mediamissio. Kampanjassa huomioidaan nuoret erityisellä tavalla.

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan alueella toteutettavaan missioon on jo tässä vaiheessa ilmoittautunut mukaan noin 50 seurakuntaa ja kristillistä järjestöä.

– On ollut ilo huomata, miten lämpimästi Pohjanmaan seurakunnissa suhtaudutaan kristittyjen yhteiseen missioon ja evankelioimiseen, kertoo missiokoordinaattori Essi Viljanen.

Seurakunnissa etsitään parhaillaan muutoskertomuksia, jotka ovat keskeisessä roolissa missiossa. Median esiin nostamat kertomukset luovat alueelle ilmapiirin, joka antaa seurakunnille hyvät mahdollisuudet tehdä tavoittavaa työtä.

Missiosta eväitä vuosiksi eteenpäin

Missiot yhdistävät seurakuntia ainutlaatuisella tavalla. Kuva Lohjalta, jossa pidettiin missio samaan aikaan Pohjois-Karjalan kanssa.

Pohjanmaan missiosta tekee erityisen sen kaksikielisyys. Missiota valmisteleekin kaksi rinnakkaista seurakuntien toimikuntaa.

– Hienointa missiossa on seurakuntien yhteys. Missio myös aktivoi seurakuntia rukoilemaan, toimimaan ja lähtemään liikkeelle sekä antaa eväitä ideoida toimintaa vuosiksi eteenpäin, kiteyttää suomenkielisen toimikunnan puheenjohtaja Markku Tuppurainen. Ruotsinkielisen toimikunnan puheenjohtajana toimii Johan Eklöf.

Pohjanmaalla otetaan myös nuoret huomioon erityisellä tavalla: ensimmäistä kertaa Suomen missiossa on perustettu nuoriso- ja lapsityöntekijöille omat toimikunnat, jotta yhteinen missio otettaisiin entistä paremmin huomioon myös näissä työmuodoissa.

 

Voit tukea Suomessa järjestettäviä missioita tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *