Pohjanmaan missio johdatti kymmeniä uskoon

Suomen seitsemäs Mahdollisuus Muutokseen -missio herätti Pohjanmaan sekä Keski- ja Etelä-Pohjanmaan asukkaita 5.3.–1.4. välisenä aikana keskustelemaan uskonasioista. Kampanjan seurauksena kymmenet halusivat tehdä uskonratkaisun. Järjestävät seurakunnat jatkavat yhteydenpitoa kiinnostuneiden kanssa.

Pohjanmaan missioon osallistuneet seurakunnat ja yksilöuskovat saivat iloita maaliskuussa monista mieleenpainuvista kohtaamisista. Eräs missioon osallistunut kertoo ystävästään, joka meni sairaalassa erääseen huoneeseen. Siellä missiokirjaa lukenut potilas pyysi saada puhua hengellisistä asioista. Keskustelun jälkeen hän halusi antaa elämänsä Jeesukselle.

Jotkut päätyivät kontaktihenkilön kanssa seurakunnan tilaisuuteen ja tulivat uskoon. Muutama henkilö teki uskonratkaisun chatin kautta. Myös seurakuntien tapahtumat ja kahvilat tavoittivat runsain määrin ihmisiä.

– Vapaaehtoisille teetetyn kyselyn mukaan 70 % vastaajista oli sitä mieltä, että uskosta osattomien kiinnostus hengellisiä kohtaan lisääntyi mission aikana, iloitsee IRR-TV:n missiokoordinaattori Essi Viljanen.

Missio näkyi kaduilla ja kauppakeskuksissa. Kuvassa yksi muutostarinansa antaneista, Marika Ketola Vaasan Rewell Centerissä.

Kampanja sai paljon kiitosta

Muutostarinat olivat laajasti esillä missioalueella. Suomen- ja ruotsinkielisiä missiokirjoja painettiin kaikkiaan 190 000 ja niitä jaettiin missioalueen kotitalouksiin sekä kiinnostuneille. Muutostarinat olivat esillä myös mission nettisivuilla (mahdollisuus.fi) ja sosiaalisessa mediassa sekä AlfaTV:llä.

Hengellisistä asioista kiinnostuneita rohkaistiin mm. ulko- ja lehtimainosten välityksellä ottamaan yhteyttä missiotoimistoon. Yhteydenottoja tuli pitkälti yli 400. Kampanjasta tuli negatiivista palautetta, mutta myös paljon kiitosta. Monet kiittivät kirjasta, muutostarinoiden antajista, kontaktihenkilöistä, Jumalan kosketuksesta ja kampanjasta yleensäkin.

Minna-Maaria Sipilän koskettava muutostarina huomioitiin mm. Iltalehdessä (12.3.2018).

Muutostarinat kiinnostivat mediaa

Muutostarinat saivat näkyvyyttä jopa valtamediassa. Iltalehti ja Ilta-Sanomat siteerasivat kunnanvaltuutettu Minna-Maaria Sipilän koskettavaa muutostarinaa (12.3.2018). Uutinen aiheutti mahdollisuus.fi-sivulla kävijäpiikin. Iltalehti julkaisi lisäksi jutut Elämäsi Mahdollisuus -kirjassa olleista Jenni Mureesta ja Sanna Joensuusta. Me Naiset -lehdessä oli laulaja Jipun ja hänen puolisonsa Sami Elorinteen yhteishaastattelu, jossa pariskunta kertoi olevansa mukana missiossa (1.3.2018).

Missio herätti jonkin verran keskustelua Pohjanmaalla ilmestyvän Ilkka-lehden mielipidepalstalla. Kampanjaan liittyviä haastatteluja kuultiin myös Radio Vaasassa, Iskelmä Satakunnassa, Radio Patmoksessa ja Radio Deissä.

Lapuan seurakuntatalolla pidetty Ilta Lauran kanssa -tapahtuma houkutteli paljon väkeä paikalle. Kuva: Minna Ylimäki-Hemminki
Missiokahvilat tavoittivat runsain määrin ihmisiä. Kuva Seinäjoen missiokahvilasta.

Missio vahvisti uskovien yhteyttä

Pohjanmaan missiossa oli mukana 73 seurakuntaa, joista 17 oli ruotsinkielisiä. Seurakunnat järjestivät mission aikana 367 teemaan liittyvää tapahtumaa. Missio- ja pop up -kahviloita oli 24 eri paikkakunnilla. Kahvilapäiviä oli kaikkiaan 130.

Missiota oli tekemässä yli 800 vapaaehtoista. Kampanja lujitti uskovien yhteyttä. ”On todella hyvä palvella eri kristillisistä piireistä olevien uskovien kanssa yhdessä. Tuntee ihan, kuinka Pyhä Henkikin on iloinen”, kuvaili eräs vapaaehtoinen palautekyselyssä.

Pohjanmaan missio huipentui Kokkolassa, Vaasassa ja Seinäjoella pidettyihin missiojuhliin.