Pohjanmaan missiossa useita uskoontulleita

Maaliskuun ajan kestänyt Pohjanmaan, Keski- ja Etelä-Pohjanmaan mediamissio tuotti hyvää hedelmää: moni halusi elämäänsä muutosta. Eri maakunnissa saatiin rukoilla monien etsivien puolesta ja monet tekivät uskonratkaisun. Kampanja yhdisti myös seurakunnat uudella tavalla. Järjestäjien iloksi missio sai kiitettävästi näkyvyyttä jopa valtamediassa.

Vapaaehtoiset ovat kertoneet rohkaisevia terveisiä Pohjanmaalta: ”Tänään sain rukoilla yhden henkilön kanssa. Halusi antaa elämänsä Jeesukselle.” ”Olen saanut rukoilla jo kolmen pelastusvarmuutta etsivän kanssa ja useiden esirukousta haluavien puolesta kauppojen pihassa.”

IRR-TV:n missiokoordinaattori Essi Viljanen kertoo, että eräs henkilö jätti mission nettisivuille yhteydenottopyynnön, lähti kontaktihenkilön kanssa seurakunnan tilaisuuteen ja tuli uskoon. Eräs pariskunta teki uskonratkaisun mentyään ensimmäistä kertaa elämässään seurakuntaan.

(Kuva: Veli-Matti Köykkä)
Vaasassa seurakunnat jakoivat kauppakeskus Rewell Centerissä ruusuja ihmisille. Kuvassa missioon tarinansa antanut Marika Ketola. (Kuva: Tero Koivisto)

Muutostarinat kiinnostavat paikallisia

Missioalueella jaettiin kotitalouksiin 190 000 suomen- ja ruotsinkielistä missiokirjaa postin välityksellä. Lisäksi kirjoja on jaettu kiinnostuneille. Muutostarinat ovat esillä myös mission nettisivuilla (mahdollisuus.fi) ja sosiaalisessa mediassa sekä AlfaTV:llä. Muutostarinat ovat herättäneet kovasti kiinnostusta ja niitä luetaan innolla.

Missioon tarinansa antanut, kuntosalilla työskentelevä Marika Ketola kertoo, että hän oli vienyt missiokirjan kuntosalille ja seurannut, miten eri henkilöt lukivat kirjaa illan mittaan. Muutostarinansa kirjaan antanut pariskunta kertoi puolestaan, että heidän entisen ei-uskovan naapurinsa pieni poika oli halunnut viedä ”heidät” eli missiokirjan mukanaan päiväkotiin. Evankeliumi leviää maakunnissa siis myös lasten kautta.

Missio noteerattiin valtamediassa

Iltalehti 12.3.2018

Muutostarinoita huomioitiin myös valtamediassa. Esimerkiksi Iltalehti (12.3.2018) ja Ilta-Sanomat (12.3.2018) siteerasivat Minna-Maaria Sipilän koskettavaa muutostarinaa, jossa kunnanvaltuutettu ja pääministerin vaimo kertoo poikansa kuolemasta selviytymisestä.

Me Naiset puolestaan julkaisi 1.3.2018 laulaja Jipun ja hänen puolisonsa Sami Elorinteen yhteishaastattelun, jossa ateistiksi kasvanut Sami kertoi uskoontulostaan. Jippu ja Sami kertoivat haastattelussa olevansa mukana Pohjanmaan missiossa.

Yhteyttä yli seurakuntarajojen

Lapuan helluntaiseurakunnan pastori Jimmy Huhtala iloitsee, että ihmiset ovat löytäneet mission aikana seurakuntiin.

Innostusta on riittänyt myös seurakunnissa. Pohjanmaan missiota on ollut tekemässä 73 seurakuntaa, joista 17 on ruotsinkielisiä. Vapaaehtoisia on yli 800. Sen lisäksi, että yksilöuskovat ovat innostuneet uudella tavalla evankelioinnista, eri seurakunnat ovat löytäneet keskenään uuden yhteyden.

– Jo pelkästään toisiin tutustuminen madaltaa raja-aitoja seurakuntien välillä, kun huomataan, etteivät mahdolliset ennakkoasenteet ja -käsitykset pidäkään paikkaansa, että ollaan oikeasti yhtä perhettä ja menossa samaan taivaaseen, Essi Viljanen sanoo.

– On ollut äärettömän hienoa tulla tuntemaan työntekijöitä ja vastuunkantajia eri seurakunnista. Meillä on yhteinen näky ja into viedä evankeliumia eteenpäin, iloitsee Vaasan helluntaiseurakunnan pastori Tero Koivisto.

 

Missiosanomaa on pidetty esillä laajalti. Kuvassa Kaustisen kirkko.

Missio tarvitsee yhä varoja

Mission järjestäminen ei ole halpaa puuhaa. Esimerkiksi Pohjanmaan mission budjetti on lähes 400 000 euroa, josta puuttuu vielä osa.

– Uskon, että tällä planeetalla on olemassa yksi ainoa voima, joka voi muuttaa ihmissydämen, ja se on Jeesuksen Kristuksen rakkauden voima. On mahtava ajatella, että voimme olla mukana tällaisessa kampanjassa. Eräänä päivänä Taivaassa on ihmisiä, jotka kiittävät Taivaan Isää sinusta, että rukoilit ja annoit varojasi ja välitit viestiä Jumalan rakkaudesta. En tiedä parempaa investointikohdetta, joka kestäisi vielä ikuisuudessakin, sanoo Seinäjoen Vapaaseurakunnan pastori Ari Urhonen.

 

Voit tukea Pohjanmaan missiota lahjoitussivumme kautta (kohde: Kotimaan mediamissiot).