Rauhan sanomaa Itä-Ukrainan sotatoimialueelle

Itä-Ukrainan sotatoimialueelle suunnitellun mediamission valmistelut etenevät. Sodan tuhoista kärsivällä alueella tarvitaan niin toivon ja rauhan sanomaa kuin humanitaarista apua.

Missio tulee kattamaan koko 350 kilometrin mittaisen sotatoimialueen rintamalinjan alkaen etelästä Mariupolista aina Slavjanskin kaupunkiin asti. Pastorit haluaisivat jatkaa missiota myös itään päin Luhanskin kaupunkiin.

Tilanne on katastrofaalinen

Itä-Ukrainassa tarvittaisiin niin rauhaa kuin humanitaarista apua. Alueella paukkuvat edelleen raketit. Monet kylät ovat joutuneet Grad-raketinheitinten tulituksen kohteeksi.

IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka kertoo, että Donbassin ja Luhanskin alueella tilanne on katastrofaalinen. Lähes kaikki teollisuus on seisahtunut.

– Donbassin alue oli Neuvostoliiton hiilikaivoskeskus. Siitä ei ole juuri mitään enää jäljellä. Kaivokset on suljettu ja ihmiset työttömiä ja näkevät nälkää.

Yli miljoona vanhusta tarvitsisi hätäapua Itä-Ukrainassa. Kuvassa pastori Gennadiy Mohnenko.

Itä-Ukrainan sodassa ovat kärsineet erityisesti vanhukset. Yle uutisoi 16.4.2018, että yli miljoona vanhusta tarvitsee Itä-Ukrainassa hätäapua.

Monet etsivät Jumalaa

Sotatoimialueella on asukkaita kaikkiaan 1,5 miljoonaa. Muun muassa pastori ja orpokodin johtaja Gennadiy Mohnenkon seurakunta on pyrkinyt auttamaan sotatoimialueen asukkaita parhaansa mukaan. Evankelioivat ryhmät tarjoavat asukkaille sekä hengellistä että humanitaarista apua.

Useat perheet ovat tarjonneet asuntojaan kokoushuoneiksi. Seurakunta on osoittautunut turvalliseksi paikaksi, kun ympärillä räjähtelee.

Pastorit ja muut seurakuntien työntekijät ovatkin todenneet, että nyt olisi oikea aika toteuttaa missio, sillä ihmiset etsivät Jumalaa.

Seurakunnat ovat ahtaalla

Alueen seurakunnat ovat erittäin kovassa puristuksessa. Hannu Haukka kertoo, että kehitteillä on uusia lakeja, joilla kielletään protestanttisten seurakuntien toiminta täysin Venäjän joukkojen tukemalla puolella.

– Emme tiedä, miten missio tulee toimimaan sillä puolella sotatoimialuetta. Mutta radio, TV ja sosiaalinen media tulevat tavoittamaan myös sen alueen asukkaat. Sanoma muutoksesta ja anteeksiantamuksesta tulee olemaan selvästi esillä.

Voit tukea Itä-Ukrainan missiota tästä. Kiitos lahjastasi!