Tansaniassa tarvitaan muutosta

Dar es Salaamin suurkaupunkimissio siirtyi lokakuulta ensi vuodelle missiovalmistelujen viivästymisen vuoksi. Näillä näkymin missio pidetään maaliskuussa. Huumeongelmista ja köyhyydestä kärsivässä kaupungissa on suuri tarve evankeliumin muuttavalle voimalle.

Tansaniassa on tehty kauan lähetystyötä, mutta lähetyskenttää riittää edelleen. Noin 35 % Tansanian ja 99 % maalle kuuluvan Sansibarin väestöstä on muslimeja.

99 % Tansanialle kuuluvan Sansibarin saaren asukkaista on muslimeja.

Suurkaupunkimission järjestelyissä auttava entinen Tansanian lähetti, nykyinen Espoon helluntaiseurakunnan pastori Kyösti Frestadius pitää Dar es Salaamin missiota ehdottoman tarpeellisena kaupungille.

– Missio on hieno mahdollisuus kertoa sanomaa siitä, että Jeesus voi todella muuttaa ihmisen elämän. Dar es Salaamissa on sille suuri kysyntä ja tarve, sillä kaupungissa on valtavat huume- ja aids-ongelmat. Lisäksi siellä on paljon köyhyyttä ja siihen liittyviä asioita, joihin ihmiset tarvitsevat Jumalan apua.

90 miljoonaa potentiaalista katsojaa

Kuukauden ajan kestävän kampanjan kulmakivi on ilmainen, paikallisia muutostarinoita sisältävä missiokirja. Niitä painetaan ainakin 100 000 kappaletta.

Missiosanomaa muutoksen mahdollisuudesta pidetään esillä TV- ja radiokanavien, sosiaalisen median sekä ulkomainosten kautta. Mission muutostarinoiden radioimiseen saadaan apua Arusasta, jossa ruotsalaiset ovat tukeneet pitkään Afrikan radiotyötä. Televisio välittää muutostarinoita arviolta 90 miljoonalle swahilia puhuvalle itäafrikkalaiselle. Tansanian noin 55 miljoonan asukkaan lisäksi potentiaalisia katsojia on Keniassa, Ugandassa, osassa Kongon tasavaltaa ja Burundissa.

Uusi evankelioimiskonsepti hämmentää

Mission valmisteluihin on liittynyt myös haasteita. Paikalliset seurakunnat eivät ole tottuneet osallistumaan aktiivisesti evankeliointitapahtumiin, koska Afrikassa pidetyt suuret, tunnettujen evankelistojen kokoussarjat on hoidettu vierailijoiden toimesta. Suurkaupunkimissiossa vastuu työstä on täysin seurakunnilla.

Tansanian seurakunnat opettelevat uuden “kalastusmetodin” mission kautta.

Missioon on ilmoittautunut jo satoja seurakuntia, mutta niitä tarvittaisiin lisää mukaan. Osallistumisintoa heikentää seurakuntien huonot välit.

– Tansanian seurakunnat ovat jostain syystä jakaantuneet paljon vuosien saatossa. Joku ryhmä on aina lähtenyt ja perustanut uuden seurakunnan ja kirkkokunnan. Sen vuoksi seurakuntien johtajat vieroksuvat toisiaan, Frestadius kertoo.

IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka ei ole huolissaan, sillä henkilökemiaongelmia on ollut hänen mukaansa lähes kaikissa missiokaupungeissa, koska seurakunnilla ei ole aiempaa kokemusta niin pitkäkestoisesta yhteistyöstä.

Helluntaipiispan toteutunut unelma

Dar es Salaamin suurkaupunkimissiosta päävastuun kantavat Tansanian evankelisluterilainen kirkko ja Vapaa Helluntaikirkko.

Missio on Helluntaikirkon piispa David Batenzin toteutunut unelma. Hän vieraili alkuvuonna Keravalla ja pyysi silloin, että IRR-TV järjestäisi Tansaniassa suurkaupunkimission.

– Pyydän, että suomalaiset rukoilisivat puolestamme ja halutessaan myös tukisivat meitä, piispa vetosi.

Voit tukea IRR-TV:n suurkaupunkimissioita lahjoitussivumme kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *