Toivon sanomaa holokaustin uhreille

IRR-TV:n juutalaisosasto on jo vuosien ajan kertonut Messiaasta Venäjän ja Israelin juutalaisille mm. TV-ohjelmien ja leirien kautta. Toivon sanoma on tavoittanut jopa holokaustin uhrit.
IRR-TV:n juutalaistyön tekijät Pirjo ja Vladimir Karttunen ovat tavanneet työnsä kautta monenlaisia ja -ikäisiä juutalaisia. Monet juutalaiset ovat löytäneet uskon Messiaaseen. Erityisen ikimuistoisia ovat olleet kohtaamiset holokaustin uhrien kanssa.

Katkeruus suli pois
Viime syksynä Joensuussa järjestettiin leiri, jonne tuli myös holokaustin läpikäyneitä juutalaisia Venäjältä. Monet olivat katkeroituneet kokemustensa vuoksi, kuten eräs mies, joka joutui elävältä haudatuksi teloitettujen lasten kanssa, koska jäikin yllättäen henkiin. Hän pääsi lopulta kaivautumaan ruumiiden ja hiekan alta turvaan, mutta kokemus jätti syvät arvet.
Holokaustin uhrit olivat leirin alussa hyvin kielteisiä hengellisten asioiden suhteen, mutta alkoivat vähitellen sulaa saadessaan itkeä pahaa oloa ja kipua pois.
– Saimme lohduttaa, tukea ja osoittaa Messiaan rakkautta näille ihmisille. Monien elämän kovettama kivisydän sai muuttua lihasydämeksi Raamatun lupausten mukaisesti, Karttuset iloitsevat.

Huolenpitoa holokaustin uhreille
Israelissa eräs messiaaninen seurakunta tekee työtä holokaustin uhrien kanssa. Heille annetaan ruokaa ja vaatteita sekä käytännön apua.
– Erityisesti mieleeni jäi tapaaminen 97-vuotiaan Malvina-nimisen naisen kanssa. Hän oli hyvin terve ja osasi neljää kieltä. Hän oli todella iloinen, ettei häntä ollut unohdettu, holokaustin uhreja tavannut Vladimir Karttunen kertoo.
Israelissa on holokaustin uhreja vielä lähes 100 000. He saavat jonkin verran apua valtiolta, mutta se ei yksin riitä.
– Ruokatarvikkeiden ja vaatteiden lisäksi nämä vanhukset tarvitsevat erityishuomiota, keskustelua ja läsnäoloa. He ovat käyneet elämässään läpi todellisia kauhunhetkiä. Toivon, että heille nyt annettu lohdutus ja huomio voisi edes pieneltä osalta kompensoida heidän kokemaansa kauhua.

TV-ohjelmia juutalaisuudesta
Hyvää sanomaa Messiaasta välitetään juutalaisille myös TV-ohjelmien välityksellä. IRR-TV:n juutalaisosasto tuottaa Israel tutuksi -matkailuohjelmaa sekä juutalaista kulttuuria ja juhlia esittelevää Sabbat shalom -ohjelmasarjaa. Seuraavassa Sabbat shalomissa käsitellään pesahia, jota vietetään tänä vuonna samaan aikaan kristillisen kirkon pääsiäisen kanssa.
Molemmat ohjelmasarjat näkyvät laajalti venäläisillä TV-kanavilla sekä Ukrainassa. Ohjelmia voi katsoa myös AlfaTV:llä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *