Toivon sanomaa kärsiville sudanilaisille

IRR-TV:n studiolla kuvataan hengellisiä TV-ohjelmia useilla eri kielillä. Sudanin arabiaksi nauhoitettujen ohjelmien välityksellä halutaan viedä evankeliumia eri puolilla maailmaa asuville sudanilaisille ja eteläsudanilaisille.

Sudanin arabiankielisiä TV-sarjoja on nauhoitettu Keravalla muutaman vuoden ajan. Ohjelmille on suuri tarve varsinkin islamilaisessa Sudanissa, jossa kristilliset seurakunnat eivät saa käyttää mediaa sanomansa välittämiseen. Seurakunnilla on kuitenkin jonkinlainen toiminnanvapaus, sillä evankeliumia saa julistaa jopa oman kirkon pihassa. Sen sijaan ulkomaiset kristilliset järjestöt eivät ole järin tervetulleita maahan. Sudanin hallitus on karkottanut monia järjestöjä maasta.

Sudanin ja Etelä-Sudanin lisäksi ohjelmat näkyvät muiden muassa Australiassa, Pohjois-Amerikassa ja Lähi-idässä.

– Saamme palautetta monista eri maista. Usein ihmiset kiittävät ohjelmista, kun puhumme neutraalisti omista kokemuksistamme ja Jumalasta. Palaute on tärkeää. Saamme siitä virtaa jatkaa tätä työtä, sanoo yhtä ohjelmasarjaa isännöivä, Suomessa asuva Barnaba Koko.

Rohkaisua alistetuille naisille

Vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 2015 valittu Theresa Ngouth on ollut mukana tekemässä TV-ohjelmia alistetuille sudanilaisille naisille.

Elokuussa IRR-TV:n arabiosasto aloitti uuden, naisille suunnatun TV-sarjan kuvaamisen. Sudanin ja Etelä-Sudanin yhteiskunnat ovat hyvin patriarkaalisia. Naisella ei ole samoja taloudellisia, poliittisia ja laillisia oikeuksia kuin miehillä. Naisten lyöminen on sallittua, ja raiskaukset ja väkivalta ovat yleistyneet.

Uuden ohjelmasarjan tavoite on herätellä alistettuja sudanilaisnaisia näkemään arvonsa, identiteettinsä ja asemansa uusin silmin Jumalan Sanan valossa.

Ohjelmissa esiintyvät rohkeat sudanilaiset ja eteläsudanilaiset naiset uskovat lujasti, että vain hellittämätön totuuden esille tuominen ja naisten aseman epäkohdista keskusteleminen voivat vähitellen edistää ja muuttaa yksittäisten sudanilaisten ajattelutapaa ja ajan myötä koko yhteiskuntaa.