Uskonnonvapaus on heikentynyt rajusti Venäjällä

Venäjän uskonnonvapaustilanne heikkenee huolestuttavaa vauhtia. Yhdysvaltain kansainvälinen uskonnonvapauskomissio (USCIRF) raportoi toukokuussa, että Venäjä on ensimmäistä kertaa 20 vuoteen uskonnonvapautta eniten rajoittavien valtioiden listalla yhdessä Kiinan ja Pohjois-Korean kanssa.

Vuoden 2016 heinäkuussa hyväksytyn terrorismin vastaisen lain myötä evankelisten seurakuntien toimintavapaus alkoi rajoittua. Vajaan vuoden aikana seurakuntien toimintaa on vaikeutettu monin tavoin: jumalanpalveluksia on keskeytetty, monia pastoreita pidätetty ja jopa karkotettu maasta ja kristillistä materiaalia takavarikoitu.

Venäjä kuuluu jälleen uskonnonvapautta eniten rajoittavien maiden joukkoon.

Venäjän helluntai- ja baptistiliiton seurakuntien pastorit ovat raportoineet IRR-TV:lle vainotoimenpiteistä. Vain vähän aikaa sitten turvallisuusviranomaiset vierailivat yllättäen eri puolilla Venäjää kolmen eri seurakunnan tilaisuudessa ja keräsivät kaikkien läsnä olevien tiedot.

Uutena työvälineenä nettitelevisio

IRR-TV jatkaa edelleen lähetystyötä yhdessä Venäjän evankelisten seurakuntien kanssa painattamalla lisää hengellistä kirjallisuutta. Lisäksi maahan ollaan suunnittelemassa nettitelevisiota, jonka kautta evankeliumia voitaisiin levittää toistaiseksi melko esteettömästi. Sisällöstä vastaisivat venäläiset seurakunnat ja mahdollisesti IRR-TV:n venäjänkieliset työntekijät.

– Internetiä ei ole vielä rajoitettu, jos sisältö koskee puhtaasti uskonnollisia asioita. Silloin tietysti tulee vaikeuksia, jos siihen sekoitetaan politiikkaa, toteaa IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Sekä kirjallisuus että uusi nettitelevisio vaativat varoja. Voit osallistua naapurimaamme evankeliointiin tästä. Pienikin summa saa paljon aikaan, sillä yhden koko Raamatun painattaminen maksaa vain noin 2 e/kpl ja Uuden testamentin painattaminen 0,70 e/kpl. Kiitos lahjastasi!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *