Valtakunnallinen missio hanke etenee!

Valtakunnallista mediamissiota Suomeen rakennetaan suurella yhteistyörintamalla. Talven ja alkukevään aikana on järjestetty 18 webinaaria seurakuntien pastoreille ja vastuunkantajille.

IRR-TV:n puolelta missiohanketta ovat olleet esittelemässä Onni Haapala jr, Ari Talja ja Markku Tenhununen. Webinaareihin on osallistunut satoja pastoreita ympäri Suomea ja kiinnostusta mission toteuttamiselle näyttäisi olevan. Suomi tarvitsee evankeliumia.

Yhteistyössä on voimaa

IRR-TV:n lisäksi mukana on kasvava joukko eri kristillisiä toimijoita. Tällä hetkellä mukana ovat Radio Dei, Hyvä Sanoma ry, Suomen Vapaakirkko, Mission Europe, Aikamedia, Jippii-missio, Suomen Evankelinen Allianssi ja XEE-evankelionti elämäntapana, Healing Room Finland ja Alfa Suomi. Myös muiden herätysliikkeiden ja kirkkokuntien kanssa neuvotteluja käydään edelleen.

Evankelista Ilkka Puhakka Mission Europesta, kertoo miksi he ovat mukana rakentamassa valtakunnallista missiota: ”Yksinkertaisesti en voi olla pois sellaisesta tapahtumasta, jossa me yhdessä olemme liikkeellä kertomassa uskomme ytimestä ja kohteesta Jeesuksesta kaikille suomalaisille. Meitä yhdistää Jeesus, me voimme myös yhdessä hänestä kertoa.

Mikko Matikainen Kansan Raamattu Seuran koulutuspalveluiden johtaja puolestaan seuraavaa ”Meidän syvä halumme on saada evankeliumi kaikkien suomalaisten ulottuville kaikkien kristittyjen kanssa. Olen työni puolesta ollut tuomassa Suomeen ja kouluttamassa L10T koulutusohjelmaa, joka varustaa kaikkein ujoimmatkin seurakuntalaiset, niin että he voivat löytää kutsumuksensa ja rohkaistua kertomaan Kristuksesta. Kirkkoherroille ja papeille haluan sanoa, ­Olet äärimmäisen tärkeällä paikalla vaikuttamassa omassa yhteisössäsi siihen, että mahdollisimman suuri joukko kristittyjä lähtisi liikkeelle. Suuri rukoukseni on se, että saisimme mahdollisimman suuren joukon luterilaisia seurakuntia mukaan ja tämän eteen teen töitä.”

Hyvä Sanoma Ry:n toiminnanjohtaja Janne Lahti perustelee päätöstään lähteä yhteistyörintamaan: ”Hyvä Sanoma ry helluntaiseurakuntien kotimaanjärjestönä tahtoo ottaa missioon aktiivisesti osaa. Mission olennaisena osana on suomalaisten tavoittaminen evankeliumilla. Missio myös tukee seurakuntia evankeliointityössä ja meillä on hyviä kokemuksia aikaisemmista toteutetuista missioista ja yhdessä tekemisestä. Tämän vuoksi halusimme lähteä heti alusta alkaen mukaan.

Lauri Nurminen Radio Deiltä kertoo: ”Olemme hyvin innostuneita tästä hankkeesta. Tuoreiden tutkimusten mukaan Suomalaiset käyttävät median parissa jopa 9,5 tuntia aikaa päivittäin. Median rooli ihmisten arjessa on voimakas. On todella tärkeää, että me kristittyinä näymme mediassa. Radio Dein missio on välittää toivoa, rakentaa yhteyttä ja kertoa uskosta Jeesukseen luonnollisena osana elämää. Nämä kaikki toteutuu myös tässä missiossa.”

Manuel Rautalahti Suomen Vapaakirkosta on innostunut: ”Mahtavaa olla mukana. On ilo kertoa, että Vapaakirkon johtoryhmä teki päätöksen, että lähdemme innolla mukaan. Totta kai haluamme olla herätysliikkeenä mukana, työmme ydin on julistaa evankeliumi Suomen kansalle. Ei koskaan Suomen hengellisessä historiassa ole ollut tämänkaltaista tapahtumaa, jota nyt olemme yhdessä rakentamassa. Tämä on aivan ainutlaatuinen mahdollisuus. Havahduin tutkimukseen, joka kertoi suomalaisten uskosta. Tutkimuksessa kysyttiin muun muassa kuinka moni suomalainen on keskustellut Jeesuksen seuraajan kanssa viimeisen vuoden aikana. Vuonna 2008 tätä kysyttäessä 10 % suomalaisista oli keskustellut Jeesuksesta jonkun ihmisen kanssa, vuonna 2018 sama luku oli enää 3 %. Jumala tarvitsee meitä välikappaleina mission toteuttamiseen ja evankeliumin esillä pitämiseen.”

Outi Rossi on tehnyt vuosikymmeniä työtä lasten parissa. ”Jää sulaa ja aurinko paistaa. Meille Jippii-Missiossa tämä valtakunnallinen missio sopii, kuin nenä päähän. Selkeä tavoitteemme on saavuttaa lapset evankeliumilla. Kaikkein parhaiten lapset saavat kuulla evankeliumin toisten lasten kautta. Olemme tehneet Jippii työtä yli 20 vuoden ajan ja tällä hetkellä Suomessa on yli 100 Jippii-lastenkuoroa ja lapsia on mukana kaikista kirkkokunnista. Tämä on innostavaa, laulujen kautta evankeliumi menee eteenpäin. Tarjoamme missiotapahtumiin kokoperheen Jippii-konsertteja.”

Katse kirkon seinien ulkopuolelle

Korona kokoontumisrajoituksineen on jonkin verran hidastanut ja vaikeuttanut seurakuntien mukaan haastamista. Monella seurakunnalla on täysi työ viikoittaisen ohjelman ylläpitämisessä ja omien seurakuntalaisten tavoittamisesta. Media on korona aikana tullut monelle seurakunnalle tutuksi työvälineeksi omien saavuttamisessa.

”Nyt on kuitenkin aika pysähtyä seurakunnan perustehtävän, evankeliumin julistamisen äärellä. On aika miettiä, miten välitämme evankeliumin sanoman tehokkaasti myös niille suomalaisille, jotka eivät kirkkojen ovia tai seurakunnan nettilähetyksiä aukaise. Valtakunnallinen mediamissio on työväline, jolla voimme olla saavuttamassa naapureitamme, sukulaisiamme ja oman kaupunkimme muita asukkaita evankeliumilla. Haastan kaikkia yksilökristittyjä ja seurakuntia yhteiseen rukousrintamaan, että sanoma Jeesuksesta voisi saavuttaa suomalaiset.” Sanoo IRR-TV:n missiokoordinaattori Onni Haapala.

Missio toteutetaan median osalta syksyllä 2022, mutta jo nyt sinä voit olla mukana tässä työssä. Voit olla rukoilemassa hankkeen puolesta ja ilmoittautua esirukousrintamaan (missio2022.fi) Valitse sinulle rakkaista ihmisistä muutama, kenelle tahtoisit kertoa evankeliumin. Rukoile heidän puolestaan päivittäin, että kun missio koittaa syksyllä 2022, voisi heidän sydämensä olla vastaanottamassa evankeliumin sanoman. Samalla voit kysyä oman seurakuntasi pastorilta/ kirkkoherralta, joko seurakuntasi on mukana missiossa. Voit rohkaista lähtemään mukaan ja olla näin vaikuttamassa seurakuntien yhteisen rintaman laajenemiseen.

Voisitko tukea hanketta myös taloudellisesti? Tästä pääset tekemään lahjoituksen mission toteuttamiseksi. Voit tukea missiota kertalahjoituksena tästä tai liittyä kuukausittain kannattamaan missiota, kunnes se toteutuu syksyllä 2022. Kuukausilahjoittaminen onnistuu helposti omasta verkkopankistasi muuttamalla kerta maksu -kenttä toistuvaismaksuksi viitteellä 2024, jolloin samana päivänä kuukausittain haluamasi summa kohdistuu Suomen valtakunnallisen mission tukemiseen.

Lämmin kiitos lahjastasi!

Siunattua kevättä toivoen,

Onni Haapala Jr.
Valtakunnallisen missiojohtaja

 

3 thoughts on “Valtakunnallinen missio hanke etenee!

 1. Hei, muutama kysymys Missioon liittyen. Pienelle srk:lle osallistumismaksu on siis 1500€. Monelle pienelle srk:lle tuo saattaa olla liian suuri maksu kerralla maksettavaksi, joten kysynkin voiko sen maksaa esim. 250€ erissä/kk, eli 6 erässä? Entä Missiokirja: jaetaanko se joka tapauksessa kaikkiin suomalaisiin koteihin vai vain niiden paikkakuntien koteihin, joissa on osallistuva srk?
  Terv. Juha Saarinen

  1. Hei Juha, Kiitos hienosta kysymyksestäsi. Annamme mielellään mukaan lähteville seurakunnille mahdollisuuden maksaa osallistumismaksu erissä. Enimmillään maksun voi maksaa 12 erässä alkaen elokuusta 2021 syksyyn 2022. Tarkemmat tiedot missiosta olet saanut seurakuntaan lähetetyn infopaketin muodossa.

   Parhain terveisin,
   Ari Talja
   Missiokoordinaattori

  2. Missiokirja jaetaan joka tapauksessa 2,5 miljoonaan kotitalouteen kaikkialla Suomessa. Jokaisella paikkakunnalla varmasti lähtee mukaan 1-2 seurakuntaa minimissään, jolloin mukaan lähtevät seurakunnat saavat itselleen oman alueensa yhteydenotot kirjajakelun osalta missiokeskukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *