Raportti: Toiminnanjohtajan vierailu Neuvosto-Siperian kirjapainossa

Venäläisessä kirjapainossa on painettu jälleen uusi erä hengellistä kirjallisuutta Venäjän evankelisten seurakuntien jaettavaksi. Seurakunnat tilaavat jatkuvasti uutta materiaalia, vaikka evankeliointi on vaikeutunut huomattavasti.

Tällä kertaa painosta tuli 500 000 Johanneksen evankeliumia, 108 000 missiokirjaa ja 50 000 Uutta testamenttia. Kirjat toimitetaan Siperiassa, Uralilla ja Venäjän Kauko-Idässä oleville evankelisille seurakunnille, jotka jakavat kirjoja alueidensa asukkaille.

– Voimme iloksemme sanoa, että työmme tukijoiden eurot ovat menneet todella hyvään käyttöön. Kirjojen laatu on aivan huippua. Tässä on ollut Jumalan siunaus mukana, kiittelee IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka, joka vieraili helmikuun alkupuolella Siperiassa kirjapainossa yhdessä IRR-TV:n Venäjän työn edustaja Juri Ananievin kanssa.

Hengellistä kirjallisuutta halutaan jatkuvasti lisää. Evankeliset seurakunnat pyysivät samalla reissulla 100 000 Uutta testamenttia lisää.

Monta kilometriä painopaperia tarvittiin yli puolen miljoonan kirjan painattamiseen!
500 000 IRR-TV:n painattamaa Johanneksen evankeliumia lavoilla Neuvosto Siperia -nimisessä kirjapainossa.

Usko kiinnostaa painotalon työntekijöitä

Painotalo on painattanut hengellisiä kirjoja, vaikka evankelioiminen on muuttunut Venäjällä varsin haastavaksi.

– Painotalon työntekijät suhtautuvat meihin erittäin lämpimästi. Monet ovat valmiita jopa ottamaan Jeesuksen Kristuksen henkilökohtaisesti vastaan, Ananiev iloitsee.

Kirjoja tilattiin saman tien lisää. Erityisesti Uudet testamentit ovat haluttuja.

– Meiltä on pyydetty kaikenlaista hengellistä kirjallisuutta, mutta ensisijaisesti Uusia testamentteja ja Johanneksen evankeliumeja, Hannu Haukka kertoo.

Seurakunnat pyritään vaientamaan

Kesällä 2016 voimaantulleen Jarovajan lain sanottiin pyrkivän erityisesti terrorismin ehkäisemiseen. Kuitenkin viimeisistä 60:stä lakiin liittyvistä oikeudenkäynnistä peräti 47 on kohdistunut evankelisiin seurakuntiin. Vaikka seurakunnat toimisivat lain mukaan, ne voivat joutua ongelmiin. Se riippuu täysin turvallisuusviranomaisten lain tulkinnasta ja säädetyistä direktiiveistä.

– Voi olla, että viranomaisten on nostettava tietyssä ajassa tietty määrä syytteitä jotain tiettyä ryhmää vastaan. Silloin he pyrkivät täyttämään oikeudenkäyntien kiintiön nostamalla syytteet riippumatta siitä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä tai mikä on lain tulkinta, Ananiev toteaa.

– Pyrkimyksenä on selvästikin saada seurakunnat lopettamaan evankeliointi. Mutta, Paavalia siteeraten, seurakunnat eivät ole taistelleet vielä verille asti.

Uunituore Uusi testamentti laatutarkastuksessa.

 

Lisää missiokirjoja painettuna ja lähtövalmiina seurakuntiin.
Hannu tarkastamassa uunituoretta Uuden testamentin painojälkeä. Kirjan kannet lisätään seuraavassa työvaiheessa.

Presidentinvaalit näyttävät suuntaa

Kukaan ei osaa sanoa, kuinka kauan Venäjällä on enää mahdollista jakaa hengellistä kirjallisuutta. Jokin vaikutus asiaan tullee olemaan 18. maaliskuuta pidettävillä presidentinvaaleilla. Iäkkäämmät uskovat eivät usko, että seurakunnille on luvassa ainakaan helpotusta. Kävi niin tai näin, evankeliset seurakunnat ovat päättäneet olla uskollisia Jumalan Sanalle ja jatkaa evankeliointia.

 

Voit tukea Venäjän kirjallisuustyötä lahjoitussivullamme.