Venäjän seurakuntien ahdistus lisääntyy

Venäjän viranomaiset ovat tiukentaneet entisestään evankelisia seurakuntia koskevia rajoituksia. Seurakuntien tilanne alkaa muistuttaa huolestuttavasti neuvostoaikaa.

Uskontoa rajoittava laki tuli Venäjällä voimaan vuosi sitten heinäkuussa. Uusia seurakuntia koskevia rajoituksia tulee jatkuvasti. Eräs Venäjän helluntaipiispa kertoi IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukalle, että yli 50 jäsenen seurakunnat luokitellaan ”mahdollisen terrori-iskun kohteeksi” ja ne velvoitetaan palkkaamaan valtion turvallisuuspalvelun edustaja kaikkiin seurakunnan tilaisuuksiin sekä hankkimaan ja asentamaan metallinpaljastimet kokoontumispaikoille. Jos uusia ehtoja ei täytetä, seurakunnan kokoontuminen voidaan lakkauttaa.

– Tämä on ylivoimainen taloudellinen haaste maan seurakunnille. Välttääkseen kustannuksia seurakunnat ovat joutuneet erottamaan yhteisöstään suuren osan jäsenistään. Jos seurakunnassa on 500 jäsentä, 450 jäsentä poistetaan kirjoista. Hengelliseen yhteisöön kuulumattomat jäsenet joutuvat lain eteen kun heidät tavataan ”harjoittamasta uskontoaan julkisilla paikoilla”.

Seurakunnat pyytävät IRR-TV:ltä kirjallisuutta

IRR-TV painatti vuosina 2013–2016 yli 5 miljoonaa missiokirjaa Venäjän seurakuntien käyttöön.

IRR-TV jatkaa Venäjän evankelisten seurakuntien lähetystyön tukemista. Venäjän kirjapainot ovat toistaiseksi käytettävissä. Vielä on mahdollista painattaa Johanneksen evankeliumeja, missiokirjoja ja Uusia testamentteja seurakuntien käyttöön. Vuosina 2013–2016 IRR-TV painatti yli 5 miljoonaa kirjaa seurakuntien käyttöön. Tulos oli huikea: Kolmessa vuodessa syntyi 2 000 uutta seurakuntaa.

Siksi seurakunnat ovat vedonneet IRR-TV:n apuun uudelleen. Tarkoituksena on painattaa vielä tämän syksyn aikana miljoona Johanneksen evankeliumia ja miljoona missiokirjaa, ja lisäksi Uusia testamentteja.

Suuret kirjallisuushankkeet eivät sisälly IRR-TV:n vuosibudjettiin, vaan tarvittavat varat on kerättävä erikseen.

– Tarvitsemme apuasi. Yksi kirja maksaa keskimäärin 20 senttiä. Jokainen euro on suureksi avuksi, Haukka vetoaa.

Missiokirjoja jakuuteille ja kuvakirjoja lapsille

Jakuutit eli Siperian eskimot on yksi vähiten saavutetuista kansanryhmistä.

IRR-TV on saanut myös muita tärkeitä kirjatilauksia. Painossa on nyt 10 000 jakuutinkielistä missiokirjaa jakuuttien eli Siperian eskimoiden evankelioimiseen. Pohjoisten jakuuttialueiden evankelistat toivovat yhteensä 20 000 missiokirjaa. Venäjällä jakuutteja on noin 500 000.

IRR-TV:ltä on tilattu lisäksi 50 000 missiokirjan erityispainos Venäjän vankiloihin sekä kymmeniä tuhansia Jeesuksesta kertovia lasten kuvakirjoja.

– Pyydämme edelleen saada olla rukoustenne kohteena. Lähetystyö tarkoittaa vihollisen tulilinjalla olemista. Rukous on voimallinen suojamuuri. Kiitämme sydämellisesti kaikesta muistamisesta, Hannu Haukka kiittää.

Voit osallistua keräykseen tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *