Tavoitteena Kalkutan megakaupunki!

Tulevana syksynä järjestetään Kalkutassa viides Intian suurkaupunkimissio.

Neljän vuoden aikana missioita on pidetty neljässä Intian suurkaupungissa: Chennaissa, Hyderabadissa, Mumbaissa ja Bangaloressa. Massiivinen median käyttö on mahdollistanut noin 100 miljoonan intialaisen tavoittamisen evankeliumin sanomalla. Missiokirjallisuutta on painettu ja jaettu miljoonia kappaleita. Missiokirjoja on painettu Intian pääkielillä – tamilin, telugun, hindin, marathin ja kannadan sekä englannin kielellä – miljoona kappaletta. Päivälehdet ovat tavoittaneet noin 15 miljoonaa lukijaa missiokuukausien aikana. Muutostarinat televisiokanavilla ovat tavoittaneet yhteenlaskettuna yli 60 miljoonaa katsojaa.

Kalkutan missio tulee olemaan jättihaaste järjestäville tahoille, IRR-TV:lle ja noin 600 Kalkutan seurakunnalle. Kaupungin lähialueilla asuu yli 20 miljoonaa ihmistä. Intiassa puhutaan useita eri kieliä, joten missiokirjoja painetaan bengalin, hindin, urdun, tamilin ja englannin kielellä.

Puitteet median käyttämiselle ovat erinomaiset. Kalkutassa on suuri määrä tyhjänä seisovia ulkomainostauluja.

– Uskon, että jos käyttäisimme kaikki mahdolliset viestintävälineet, se tarkoittaisi alustavien arvioiden mukaan satoja tuhansia kontakteja, arvelee IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Äiti Teresa uskoi muutokseen

Yksi tunnetuimpia kristittyjä lienee edesmennyt, Kalkutassa köyhien parissa työtä tehnyt Äiti Teresa. Hänen kauttaan suuri joukko lapsia sai mahdollisuuden aloittaa uuden elämän. Voi olla, että hänen ainutlaatuista tarinaansa käytetään missiossa.

– Se pehmittäisi valtion suhtautumista tulevaan missioon. Olemme samalla asialla. Intiaa hallitsee tällä hetkellä hallitus, joka pyrkii pysäyttämään kristillisten seurakuntien toiminnan, vaikeuttamalla esimerkiksi rahan keräämistä.

– On epäselvää voidaanko Intiassa toteuttaa mediamissioita tulevaisuudessa, Hannu Haukka toteaa ja vetoaa muistamaan missiovalmisteluja rukouksin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *