Mumbain Dharavin slummissa järjestetyssä mission suurkokouksessa tuhannet intialaiset tekivät uskoratkaisun.

Tulevana syksynä järjestetään Kalkutassa viides Intian suurkaupunkimissio, jos äärihindulainen hallitus ei onnistu estämään kampanjaa. Intia on vähitellen sulkeutumassa evankeliumilta.

Kalkutan missio tulee olemaan jättihaaste järjestäville tahoille, IRR-TV:lle ja noin 600 Kalkutan seurakunnalle. Kaupungin lähialueilla asuu yli 20 miljoonaa ihmistä. Intiassa puhutaan useita eri kieliä, joten missiokirjoja painetaan bengalin, hindin, urdun, tamilin ja englannin kielellä.

Puitteet median käyttämiselle ovat erinomaiset. Kalkutassa on suuri määrä tyhjänä seisovia ulkomainostauluja.

– Uskon, että jos käyttäisimme kaikki mahdolliset viestintävälineet, se tarkoittaisi alustavien arvioiden mukaan satoja tuhansia kontakteja, arvelee IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Kristillisiä avustusjärjestöjä karkotetaan

On epävarmaa, kuinka kauan Intiassa voidaan julistaa muutoksen voimasta. Maa on sulkeutumassa evankeliumille.

Voi olla, että Kalkutta on toistaiseksi viimeinen kaupunki Intiassa, jossa voidaan järjestää suurkaupunkimissio, sillä Intia on ryhtynyt sulkemaan oviaan evankeliumille.

Hallituspuolue BJP on kohdistanut mittavat vainot Pohjois-Intian kristillisiin seurakuntiin. Useita pastoreita on jo surmattu ja monia vangittu. Puolue sulki hiljattain Compassion International -avustusjärjestön konttorit ja on karkottanut sen kansainväliset työntekijät maasta kovakouraisesti.

BJP:n asiamiehet ovat iskeneet myös kaikkiin World Visionin toimipisteisiin Intiassa ja ovat takavarikoineet tietokoneita, kovalevyjä, muistitikkuja ja muistiinpanoja. Lisäksi BJP on iskenyt järjestön perustamiin lastenkoteihin, kouluihin ja leiritoimintaan.

Osavaltion pääministeri suojelee kristittyjä

Toistaiseksi Länsi-Bengalin osavaltion pääministeri Mamata Banerjee on ollut kristillisten kirkkojen ystävä ja suoja. Hän vastustaa BJP:n yrityksiä tunkeutua osavaltion pääkaupunkiin Kalkuttaan.

Kalkutassa asuvat kristilliset johtajat arvelevat, että kaupunki saattaa olla viimeinen kohde, missä missio voidaan nykymuodossaan pitää.