Vuosisadan ihme jatkuu Itä-Ukrainassa

IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka ja ohjelmajohtaja Laura Haukka vierailivat kesällä Kiovassa Itä-Ukrainan mission merkeissä. He saivat jälleen palautetta ”Vuosisadan ihmeestä”. 27 vuotta myöhemmin ihmisiä tulee edelleen uskoon Superkirja-puhelinpalvelun kautta. 

”Vuosisadan ihme” alkoi vuonna 1990, kun Neuvostoliiton TV1 (Keskustelevisio) lähetti IRR-TV:n toimittamat 52 parasta Raamatun kertomusta piirroselokuvina yli 290 miljoonalle TV-katsojalle. Superkirja-sarja oli ensimmäinen kristillinen tv-ohjelmasarja Neuvostoliiton televisiossa.

Yli miljoona palautekirjettä kuukaudessa

Raamattusarja aiheutti massiivisen kirje- ja palautetulvan, jollaista ei oltu nähty aiemmin Neuvostoliitossa. Moskovan postilaitokseen tulvi 30 päivän aikana yli miljoona palautekirjettä.

Kansainväliset jättimediat kuten Time– ja The Wall Street Journal -lehdet sekä monet muut kansainväliset mediat soittivat Suomeen Hyvän Sanoman Radion Venäjän työn osastopäällikölle Hannu Haukalle kysyen, mitä oli tapahtumassa.

Tuloksena satoja uusia seurakuntia

Pastori Vitali Stebenjev kertoi Haukoille Kiovassa, että Vuosisadan ihme/Superkirja-projekti jatkuu yhä ja palautetta tulee edelleen suuria määriä. Tuhansien ja tuhansien ihmisten kanssa on rukoiltu. Vuosien aikana on perustettu satoja uusia seurakuntia Superkirja-työn tuloksena.

Haasteellinen missio pidetään keväällä

Kiovan matkan varsinainen tarkoitus oli edistää Itä-Ukrainan rintamamission valmisteluja yhdessä rintamakaupunkien seurakuntien kanssa. Mission aloituspäivä siirtyy kevääseen, sillä koko syksy ja alkutalvi on poliittisesti kiihkeätä aikaa. Vaaleja on tulossa ja mediat on varattu poliittisille sisällöille.

Missio tulee olemaan harvinainen ja haasteellinen, sillä koko 400 kilometrin pituinen rintama on aktiivista sotatoimialuetta. Missio tavoittanee noin kaksi miljoonaa rintaman asukasta molemmin puolin rajaa.