Ukrainan tilanne on edelleen haasteellinen, erityisesti talven lähestyessä. Useat alueet kamppailevat edelleen sodan jättämien tuhojen korjaamisen kanssa, ja sotatoimet saattavat uhata infrastruktuuria, kuten sähkönjakelukeskuksia. Tämä lisää ukrainalaisten kärsimystä. Suomessa kerättiin ja toimitettiin viime vuonna tuhansia kaasulämmittimiä (kamiinoja) Ukrainaan auttaen monia perheitä ja sotilaita selviytymään kylmästä. 

Lisäksi olemme saaneet tietoa noin 4000 lapsesta, joille tarvitaan talvivaatteita ja -kenkiä. Näiden lasten tilanne on haasteellinen, ja keräyksellä voimme auttaa varustamaan heitä talvea varten. Puolan seurakunnat ovat saaneet autettua jo noin tuhatta lasta ja nyt pyydettiin apua Suomesta lopuille kolmelle tuhannelle. Pyydämme kaikkia osallistumaan keräykseen, jotta nämä lapset voivat selviytyä talven yli. Vaatteita voidaan hankkia sekä paikan päältä Länsi-Ukrainasta että Puolasta. Esimerkiksi viisikymmentä euroa riittää kattamaan yhden lapsen tarpeet kohtuullisen hyvin.  

Lähiaikoina Ukrainaan suunnataan lisää avustuslähetyksiä, joista vastaavat muun muassa Keravan kaupunki ja IRR-TV. Ulkopuoliset tahot lahjoittavat generaattoreita, lääkintätarvikkeita sekä ambulanssin, jotka kaikki on tarkoitus toimittaa Ukrainaan auttamaan avun tarpeessa olevia. 

P.S. Anna lahjasi Ukrainan hyväksi joko humanitääriseen apuun tai missiokirjojen painattamiseen tästä linkistä. Valitse haluamasi kohde valikosta, niin me toimitamme apusi perille. Kiitos Lahjastasi! Voit osallistua tähän keräykseen myös lahjoitamalla MobilePay:n  numeroon 25083.