Turvallisessa talossa Kabulissa Jaiuddin on piiloutunut yhdessä 12 muun afganistanin kanssa sen jälkeen, kun Taleban valloitti kaupungin. Piilopaikastaan Jaiuddin kertoo: ”Yksi meistä on aina hereillä yön aikana, kävelee ja rukoilee, joten jos Taleban tulee ja koputtaa
ovellemme,  voimme varoittaa muita.

Jaiuddin ja muut, jotka ovat osa Afganistanin hyvin pientä kristillistä yhteisöä, kertoivat
meille, ettei heillä ole passeja, Yhdysvaltain hallituksen poistumisasiakirjoja ja näkevät heidän toiveensa paeta hupenevan. Sarah: ”Meillä oli monia suunnitelmia julistaa evankeliumia muiden veljien ja sisarten kanssa, mutta sitten Taleban otti hallinnan niin nopeasti. Se tapahtui nopeasti. Ja nyt olemme merkittyjä, Talebanin tiedossa”.

Jaiuddin: ”Päivittäin minulle soitetaan ja varotetaan, että jos minut tavataan minut teloitetaan. En pelkää kuolemaa, vaan pyydän esirukousta maani pulesta. Vaikka uskovien yhteisöt keskittyvät avustamaan ihmisiä pakenemaan, monet maanalaisen kirkkoverkoston kristityistä haluaa jäädä maahan. Jaiuddin: ”Rukoilemme toistemme puolesta, että Herra panisi enkelinsä kätköpaikkamme ympärille suojelemaan meitä.

IRR-TV:n studioilla aloitettiin hengellisten satelliitti tv-ohjelmien tuotanto  afganistanistanilaisille

Pyyntö tv-ohjelmien käynnistämiseksi Darin kielellä tuli suoraan Afganistanista. Afganistanista paenneet kristityt pyysivät, että aloitettaisiin kristillisten satelliitti-tv ohjelmien lähettämisen Afganistaniin. Avunpyyntö kuultiin ja lokakuussa käynnistyi satelliittitv-työ Afganistaniin maan pääkielellä.

Noin 50 % afgaaneista eli 19 miljoonaan ihmistä puhuu Darin kieltä äidinkielenään.
Darin kieltä puhutaan myös naapurimaissa Iranissa ja Tadzhikistanissa. Kyseessä on satelliitti  TV -lähetykset, joita on voitu seurata kodeissa kautta maan. Afganista paenneet uskovat toimivat ohjelmien juontajina, puhujina ja laulajina. Monet heistä ovat siirtyneet Euroopan puolelle. He tulevat IRRTV:n Keravan studiolle Keski-Euroopasta ohjelmatuotantoa varten.

P.S. Tarvitsemme edelleen esirukouksiasi ja tukeasi, jotta voimme jatkossakin lähettää evankelioivia TV-ohjelmia sadoille miljoonille muslimeille. 50 €:lla tavoitat Satelliitti-TV -kanavien kautta jo 3000 muslimia evankeliumin sanomalla. Voit tukea ohjelmien tuotantoa ja lähettämistä viitteellä 8853 tästä linkistä.