Burjaatit saivat evankeliumin

Tavoitteenamme on unohdetut ja evankeliumilla saavuttamattomat Jakuutit ja Burjaatit, joiden asuinalueet sijaitsevat Siperian aroilla ja Kiinan rajamailla. Vuonna 2019 nämä heimot ja kieliryhmät saivat ensimmäinen evankelioivan kirjaerän omalla äidinkielellään koskaan. Kyseessä on siis kristillisen evankelioimistyön ”kulttuuriteko”. Kiitos kaikille teille, jotka olette rukoilleet ja mahdollistaneet tämän.

Jakuutit ovat Sahan tasavallan kansaa ja ovat turkkilaisperäinen etninen ryhmä, joka asuu pääasiassa Jakutian alueella Siperiassa. Heitä on noin puoli miljoonaa. Alueelta on pyydetty missiota myös Ulan-Udenin kaupunkiin Burjatiaan.

Myös mongolialaiset saivat hiljattain oman missiokirjansa. Kirjat on jo jaettu seurakuntien käyttöön. Näin Mongolian pääkaupungin Ulan Batarin 1.3 miljoonainen väestö saa mahdollisuuden lukea evankeliumin omalla kielellään.

Kiitos esirukouksistasi kirjallisuustyön puolesta. Jos sinulla on mahdollisuutta olla mukana kirjojen painatuksessa, voit tehdä sen tukemalla linkistä Venäjän kirjallisuustyötä viitteellä 2422:

https://www.irr-tv.fi/lahjoita/

Hannu Haukka