Siperiassa, Kiinan rajamailla elävät burjaattien ja jakuuttien vähemmistökansat. Kevään 2020 aikana heidän alueeltaan on kantautunut ikäviä uutisia alkoholin käytön noususta ja perheväkivallan lisääntymisestä. Ongelmat paisuivat niin suureksi, että Jakutshkin tasavallassa julistettiin toistaiseksi alkoholin myynninkieltävä laki.

Tähän murheen ja pelon ilmapiiriin paikalliset seurakunnat voivat kuitenkin nyt tuoda lohtua ja hyvää sanomaa Jumalan muuttavasta voimasta. Seurakunnat saivat viime vuoden puolella käyttöönsä missiokirjan sekä burjaatin että jakuuttienkielellä. Molempia kansoja on noin 450-500 tuhatta. Seuraavaksi pastori Sergeitiimeineen kertoo evankeliumin leviämisestä Burjatiaan. Heidän käytössään on ollut IRR-TV:n painattama burjatiankielinen missiokirja.

Pastori Sergei Ljahovin raportti Burjatiasta

Kiitos teidän rukouksistanne ja kiinnostuksestanne evankeliumin levittämiseksi Siperian vähemmistökansoille. Haluamme kertoa teille Jumalan teoista Burjatiassa.Tällä hetkellä Korona (Covid-19) leviää Venäjällä koko ajan ja paikalliselle väestölle on asetettu erilaisia rajoituksia. Me etsimme puolestamme ratkaisuja, kuinka voimme jatkaa pelastuksen sanoman jakamista ihmisille Jeesuksessa Kristuksessa olevasta toivosta.

Keksimme uuden keinon julistaa evankeliumia oven kahvoihin ripustettavien julisteiden avulla nimeltä ”oven kahvan koukku”. Se pitää sisällään Isä meidän rukouksen ja Psalmin 91, sekä puhelinnumeron keskukseemme.

Tiimimme menevät kaupungin kerrostaloihin ja rukoilevat asukkaiden puolesta samalla, kun he laittavat oven kahvoihin koukkujulisteita. Kiitos Herralle, että voimme julistaa evankeliumia myös tällä tavalla. Keskustelemme ihmisten kanssa Jeesuksesta mahdollisuuksien mukaan.

Heinäkuussa lähdimme Baikal -järvelle isolla joukolla viideksi päiväksi. Yhteensä meitä oli 120 eri-ikäistä henkilöä. Leirin aikana kastettiin muutama ihminen, joista yksi oli myös minun tyttäreni. Se oli suuri ilonaihe minulle!

Halusimme palvella myös uskosta osattomia ihmisiä, joita leirillä oli mukana yhteensä noin 20 henkeä. Jotkut heistä käyvät vieläkin seurakunnassamme. Osa tiimistämme käy myös Kurumkansin alueella. He pysähtyivät Elesun kylässä Dariso -nimisen naisen luokse. Hänen sukulaisensa olivat kokoontuneet hänen kotiinsa. Silloin meidän tiimimme naiset kertoivat heille evankeliumin burjatian kielellä. Näimme, miten tämä perhekuntaotti kiitollisina vastaan Herran Jeesuksen sydämeensä.

Tässä kylässä oli myös paljon shamaaneja eikä kylän ilmapiiri ollut helppo. Tällä matkalla tiimimme kohtasi monia ihmisiä, jotka vastustivat Jeesusta. He uhkailivat vihaisina tiimiämme eri tavoin. Rukoilimme paljon ja iloitsimme jokaisesta ihmisestä, joka etsi Jumalaa. Herramme varjeli meitä kaikesta pahasta. Kiitos Herralle!

Taphar -nimisessä kylässä meidät toivotettiin tervetulleiksi hyvin lämpimästi. Ihan kuin emäntänä toiminut Ajurzhana -niminen nainen olisi odottanut meitä. Kerroimme hänelle evankeliumin ja rukoilimme yhdessä hänen kanssaan syntisen rukouksen. Kyynelet hänen kasvoillaan todistivat siitä, että Pyhä Henki kosketti hänen sydäntään.

Kiitämme Jumalaa evankelistojemme puolesta siitä, että Hän käytti heitä välittämään parhaan sanoman Pelastajasta kyläläisille. Poseljen kylässä jatkoimme jonkin aikaa evankeliumin julistamista.

Tätä nykyä evankelistamme lähtevät tapamaan joka torstai ihmisiä, jotka haluavat tietää enemmän Jumalasta. He keskustelevat yhdessä näiden ihmisten kanssa. Lisäksi ryhmä uskoon tulleita ihmisiä kokoontuu säännöllisesti. Niinpä aloimme rakentaa seurakuntarakennusta tässä kylässä.

Rakennuksen perustus ja seinät ovat jo valmiita. Rakennus kohoaa oman seurakuntamme vapaaehtoisten voimin. Rukoilemme ja samalla kerämme varoja kattoa, lämmitystä, lattiaa ja sisustusta varten. Toivomme voivamme aloittaa kokoontumiset uuden seurakuntarakennuksen salissa marraskuussa.

Kiitämme teitä kaikkia esirukouksistanne! Saakoon Herramme siunata teitä kaikessa!

Rakkaudella ja kunnioittaen,

pastori Sergei ja evankelistojen tiimi

Hannu Haukka