Elämän ankkurina usko Jumalaan 

Moderni tieteellinen ajattelu on pyrkinyt tekemään tyhjäksi uskon Jumalaan ja uskonnollisen ajattelutavan. On kuitenkin hyvä huomata, että tieteen tulokset ovat lähentyneet Raamatun ilmoitusta tieteen kehittyessä.

Nykyihmisen tieto esimerkiksi avaruudesta, tähtitieteestä, anatomiasta ja vaikkapa omasta psyykestämme sekä alitajunnasta auttavat meitä ymmärtämään, että se mihin uskomme perustuu, ei voi levätä esimerkiksi sellaisiin uskomuksiin, joita harjoitettiin muinoin Lähi-Idän alueella Israelin naapurikansojen parissa. Näiden kansojen parissa saatettiin ennustaa tulevaa esimerkiksi eläinten sisäelinten muodon avulla.

Raamatun ennustukset perustuvat näihin: 1. Jumala on toiminut historiassa. 2. Jumala on ilmoittanut tahtonsa profeettojensa kautta. 3. Jumala on valinnut ihmisiä tallentamaan ja säilyttämään Hänen ilmoituksensa.

 Monet ovat kokeneet pelkoa näinä aikoina, kun Koronavirus kylvää sairautta ja kuolemaa. Jeesus sanoi kuulijoilleen lohdulliset ja rokaisevat sanat, joiden varaan miljoonat ja taas miljoonat ovat perustaneet uskonsa ja elämänsä vuosisatojen ja parin milleniumin ajan:

 ””Sen tähden minä sanon teille: älkää olko huolissanne hengestänne, siitä mitä söisitte tai mitä joisitte, älkääkä ruumiistanne, siitä mitä päällenne pukisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet?” ‭‭Matteus‬ ‭6:25‬ ‭

Ajatuksemme saattavat huolten myötä harhautua vaatteisiin, ruokaan, autoihin, taloihin sairauteen, kuolemaan ja vaikka mihin. Henki on enemmän kuin nämä. Tätä Jeesus teroitti kuulijoilleen.

2.Kun.17. luku puhuu Jerobeamin synnistä, siitä miten väärä jumalanpalvelus johtaa lopulta tuhoon. Jerobeam ja kansa olivat vaihtaneet Jumalan arkun, kerubien muodostaman armoistuimen Herran valtaistuimen symbolina toiseen. Mitä he valitsivat tilalle? Sonnin. Onhan tuossa järkyttävö ero!

Usko elävään Jumalaan antaa voimaa ja kestävän perustan elämälle ja kuoleman kohtaamiselle. Henki on enemmän. Henki on Jumalan ihmiseen luomisessa puhaltama elämä. Ikuinen. Usko Jumalaan ja hänen iäti kestävään Sanaansa avaa meille hengen maailman ja sen ulottuvuudet. Ruumiimme kuihtuu täältä pois kerran kuin kedon kukkanen, mutta Henkemme palaa Jumalan luo, joka sen on antanutkin.

Eräs laulu sanoo: ”Jonk, on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa”. Pidä usko Jumalaan se on ankkuri elämän myrskyissä, peloissa ja koettelemuksissa.

Siunaus päivääsi

Markku Tenhunen
IRR-TV:n hallituksen varapj ja johtoryhmän pj
Viestintäjohtaja

2 thoughts on “Elämän ankkurina usko Jumalaan 

  1. Kiitos koko sydämestäni, hengestäni, ymmärryksestäni, voimastani ja mielestäni. Tässä hetkessä olen ja näiden keskellä katson tulevaa. Mikä onkaan sitten Herran tie jonka Hän avaa. Tahdon sen kulkea Lapissa Jumalani johdatuksessa.

    1. Kiitos Tiina, Jumalan johdatusta ja siunausta tuleviin päiviisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *